Projekti koji su zaslužni za pad stope nezaposlenosti

Večeras u terminu od 21h na TV Vijesti, ne propustite još jedno izdanje emisije “Putoka ZZZ”, koju ova televizija realizuje u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore.
1225 pregleda 0 komentar(a)
Emisija - "Putokazzz"
Emisija - "Putokazzz"

Povećanje zaposlenosti, kroz efikasniju primjenu mjera aktivne politike zapošljavanja, jedan je od najvažnijih društveno-ekonomskih izazova Crne Gore. To je u vrhu prioriteta Zavoda za zapošljavanje, Vlade i resornog ministarstva rada i socijalog staranja.

U večerašnjoj emisiji govorimo o projektima koji su uticali na to da se stopa nezaposlenosti smanji na 14,4 odsto.

Sumiramo utiske o rezultatatima koji su ostvareni tokom ljetnje turističke sezone, kojima su, kako ističu, više nego zadovoljni. Na sezonskim poslovima od početka godine angažovano je 11 hiljada i 600 radnika, dvije hiljade više nego lani.

Govorimo i o realizaciji dva programa koja Zavod za zapošljavanje realizuje već duži period - osposobljavanje za samostalan rad i osposobljavanje za rad kod poslodavca.

A donosimo i priču o zapošljavanju lica sa invaliditetom – ovog puta riječ je o projektu u okviru kojeg su članovi Udruženje slijepih došli do posla u vešeraju i tepih servisu.

Gledajte PutokaZZZ.

Bonus video: