Dan učitelja se obilježava u preko 100 zemalja širom svijeta

Za 30 godina koliko se bavi učiteljskim poslom Olivera Mićović, ispratila je brojne generacije, a već dvije posljednje godine učiteljica je čak djeci svojih nekadašnjih učenika. Kako ističe, i poslije toliko godina iskustva, njena odgovornost prema njima iz dana u dan samo raste
810 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2019. 12:39h

Oni su nosioci obrazovanja, zaduženi da djeci prenesu prva i osnovna znanja, ali i da najmlađe nauče životnim lekcijama. Riječ je o učiteljima. U susret njihovom danu, koji se sjutra obilježava u preko 100 zemalja širom svijeta, donosimo vam zanimljivu priču iz podgoričke OŠ "Radojica Perović".

Za 30 godina koliko se bavi učiteljskim poslom Olivera Mićović, ispratila je brojne generacije, a već dvije posljednje godine učiteljica je čak djeci svojih nekadašnjih učenika. Kako ističe, i poslije toliko godina iskustva, njena odgovornost prema njima iz dana u dan samo raste.

Mlađa koleginica, Anuška Bošković, ističe da se danas pred učitelje stavljaju sve veći izazovi. Osim što je potrebno da im posvete punu pažnju, jako je bitno djecu motivisati da uče kada znanje i nije baš na cijeni.

Pogledajte prilog.

Bonus video: