Mileva Žurić se vraća na TV ekrane: Kćerka me je učinila boljom

Stres zbog ustajanja u četiri ujutru sam davno prevazišla, otkriva Mileva
7286 pregleda 3 komentar(a)
Mileva Žurić, Foto: Miodrag Marković
Mileva Žurić, Foto: Miodrag Marković
Ažurirano: 04.10.2019. 15:37h

Postava jutarnjeg programa Televizije Vijesti - "Boje jutra" od iduće sedmice dobiće pojačanje, s obzirom na to da se nakon skoro dvogodišnjeg odsustva pred male ekrane vraća novinarka i voditeljka Mileva Žurić.

Pred svoj povratak, Žurić u razgovoru za dodatak "Play" otkriva koliko joj je nedostajao posao tokom odsustva, koga želi da dovede u studio po povratku, koliko će prinova uticati na rad, a priznaje i da osjeća malu pozitivnu tremu kada pomisli na kamere.

"'Vijestima' se vraćam poslije gotovo dvije godine i priznajem da su mi osjećanja pomiješana. Bilo je vremena da mi pod kožu uđu svakodnevni rituali i obaveze od pelena, ručkova do pegle, tako da osjećam tremu koja će se, sigurna sam, ugasiti sa paljenjem crvene lampice na televizijskoj kameri", sigurna je Žurić.

Na pitanje da li joj je tokom odsustva ipak nedostajao posao i kada najviše, odgovara da se to mijenjalo od dana do dana.

"Rijetko mi je nedostajao posao zato što su mi dani 'letjeli'. Ovaj put sam bila pametnija i svoje porodiljsko odsustvo sam više koristila za šetnje, boravak u prirodi, druženja... tako da je pored porodičnih obaveza vremena za razmišljanje o poslu bilo malo", priznaje ona i otkriva u kojim situacijama bi ipak poželjela da je u studiju.

"Novinarstvo mi je nedostajalo u trenucima kada bi određena društveno-politička dešavanja budila novinarski instinkt", pojašnjava ona.

Mileva Kostić
Mileva Žurić(Foto: Miodrag Marković)

Zbog brojnih porodičnih obaveza i prilagođavanja novom članu porodice, novinarka i voditeljka Televizije Vijesti priznaje da nije uspijevala da isprati rad svojih koleginica iz jutarnjeg programa "Boje jutra".

"Rijetko sam pratila moje 'Boje jutra', jer mi se djeca bude u vrijeme kada se završava emisija tako da sam uglavnom spavala dok su moje najmilije koleginice radile", uz osmijeh odgovara Žurić.

Poznato TV lice se vraća upravo tom formatu, odnosno jutarnjem programu koji zahtijeva nešto naporniji dnevni ritam kao što je buđenje u ranim jutarnjim časovima i koji bi donio veliki pritisak mnogima, ali ne i Žurić koja kaže da je "na sve to odavno navikla".

"Neće mi biti teško da ustajem u četiri sata ujutru kad sam u jutarnjem programu, jer sam taj stres davno prevazišla. U početku sam se toliko plašila hoću li biti dovoljno naspavana ili prespavati alarm da sam nakon toliko sjekiracije napokon postala hladnokrvna", pojasnila je ona.

Upitana da li već sada ima u planu koga želi da dovede u studio, Kostić ne otkriva taj segment posla, već ostavlja publici koja redovno prati "Boje jutra" da isprati u narednom periodu.

"Ne planiram nikoga konkretno, ali ću definitivno nastojati da u 'Boje jutra' dovodim relevantne i zanimljive sagovornike na različite važne teme. Radujem se novim pričama", poručuje ona.

Mileva Kostić
Mileva Kostić(Foto: Miodrag Markvić)

Kćerka me je učinila boljom

Novinarka i voditeljka Televizije Vijesti, Mileva Žurić, majka je dječaka, a od nedavno i djevojčice, koja je kako kaže, dodatno uticala na njen privatni život, ali i poslovni.

U razgovoru za “Play”, ona otkriva, na koji način se dolazak prinove odrazio na njenu profesiju.

“Kćerka me je učinila samo boljom. Đurđa je naš život malo preokrenula, mnogo više uljepšala i na kraju upotpunila”, ističe ona.

“Meni obaveze ne predstavljaju teret već sreću da nešto radim za svoju porodicu. Prinovi neću dozvoliti da utiče na moju profesiju, jer u dogovoru sa suprugom već imam plan za ‘paklenu’ organizaciju dana”, šaljivo odgovara Žurić.

Sin kontroliše daljinski upravljač

Za ljude koji rade na televiziji karakteristično je da privatno idu iz krajnosti u krajnost, kada je u pitanju praćenje dešavanja na malim ekranima. Jedan dio pomno prati sve kanale, dok drugi privatno žele da odmore od posla, a Žurić je ipak pronašla sredinu.

“Imam vremena za TV, ali moram da priznam da je daljinski upravljač uglavnom kod sina. Sada ću zbog posla napokon preuzeti kontrolu nad televizorom”, uz osmijeh tvrdi sagovornica “Vijesti”.

“A u međuvremenu, pažnju mi i dalje najviše okupiraju svjetski popularne serije”, izdvojila je ona.

Bonus video: