Nova obećanja Ministarstva zdravlja: Evo kada će početi gradnja klinika za Psihijatriju, infektivne i kožne bolesti

Pacijenti i zaposleni i dalje trpe, a iz NVO sektora i opozicije stižu kritike
3196 pregleda 1 komentar(a)
KCCG, Foto: Luka Zeković
KCCG, Foto: Luka Zeković

Za gradnju dva objekta u kojima će biti tri klinike - za Psihijatriju, za infektivne i kožne bolesti, tenderi bi trebalo da budu rapisani početkom naredne godine, a radovi bi mogli da počnu krajem 2020. godine.

To su nova obećanja iz Ministarstva zdravlja, kakvih smo se od nadležnih prethodnih godina naslušali, jer su te klinike, prema ranijim najavama, već trebalo da budu završene.

Pacijenti i zaposleni i dalje trpe, a iz NVO sektora i opozicije stižu kritike.

Nakon nekoliko decenija čekanja i pored najava prethodnih godina, nema novih klinika za Psihijatriju i za infektivne bolesti.

"Mi bismo mogli vrlo brzo, najdalje za mjesec dana da uđemo u raspisivanje tendera za izgradnju nove klinike. To bi bilo stvarno vrijedno i rasterećenje klinike u Dobroti, mogućnost da se Klinika za psihijatriju bavi liječenjem ovisnika, zavisnika. Mislim da je više vrijeme da imamo jednu takvu kliniku", kazala je 4. marta prošle godine Zorica Kovačević, bivša direktorka Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).

Priča o gradnji novih objekata dobila je na zamahu upravo u periodu dok je na celu KCCG bila Zorica Kovačević.

Još tada planirano je da se u krugu KCCG grade dva objekta.

U prvom bi trebalo da budu infektivna i klinika za kožne bolesti, a u drugom Psihijatrija.

Trenutno su međutim glavni projekti tek u fazi revizije, do kraja ove godine biće poznati detalji finansiranja, a u najboljem slučaju gradnja obje zgrade mogla bi početi krajem 2020. godine.

Bonus video: