Demokrate optužile DPS: Godinama skrivaju fantom birače na bb adresama

Demokrate tvrde da je na precizno određenoj adresi nemoguće podmetnuti fantom birača, jer se kako navode, terenskom provjerom lako može detektovati
6863 pregleda 33 komentar(a)
Kako se kriju fantom birači?, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Kako se kriju fantom birači?, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Demokratska Crna Gora optužuje Demokratsku partiju socijalista (DPS) da je godinama održavala nesređeno stanje adresa stanovanja građana kako bi skrivala fantom birače na adresama pod oznakom bb.

Zato zahtijevaju da sve ulice u Crnoj Gori dobiju nazive, jer je više od polovine birača iz biračkog spiska evidentirano na adresama bez broja.

"Analizom biračkog spiska sa posljednjih izbora utvrdili smo da kućni broj nema čak 278 hiljada 820 građana. Dakle od 532.599 građana koliko je upisano u birački spisak Crne Gore, više od polovine je evidentirano na adresama bez broja. DPS fantom birače krije upravo iza ovakvih lažnih podataka fantom nenumerisanih adresa. Prilikom upisa lažnih podataka fantom biraču se obavezno dodaje adresa bez broja kako bi se potpuno prikrio trag", istakao je Danilo Šaranović, poslanik Demokrata.

Demokrate tvrde da je na precizno određenoj adresi nemoguće podmetnuti fantom birača, jer se kako navode, terenskom provjerom lako može detektovati.

Bonus video: