Šef policije zadovoljan situacijom na Cetinju, opozicija smatra da su svi potencijalne mete

U DPS-u smatraju da situacija nije sjajna, ali zaključuju da nije ništa gore nego u drugim gradovima, a za sve negdje krive položaj grada
5300 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot
Ilustracija, Foto: Screenshot

Šef cetinjske policije Igor Popović, informišući javnost i odbornike o bezbjednosnoj situaciji u gradu, kazao je da je tokom godine u Prijestonici počinjeno 95 krivičnih djela, od čega je skoro 90 odsto rasvijetljeno. U istom periodu kontrolisano je skoro 2.600 bezbjednosno interesantnih osoba iz drugih gradova.

"Tom prilikom sankcionisali 155 bezbjednosno interesantnih lica. Zbog izvršenih krivičnih djela od strane BIL i pripadnika OKG, službenici OB Cetinje su u dosadašnjem periodu podnijeli ukpuno 18 krivičnih prijava , izvršili i obavili razgovor sa ukupno 202 lica“, kazao je Popović.

Odbornike su međutim, osim suve statistike, interesovali konkretni slučajevi.

„Koliko ima bezbjednosno interesantnih lica u Prijestonici?, pitao je Filip Adžić (URA).

„To nijsu lica sa teritorije Cetinja, to su lica koja prolaze, gravitiraju i koriste putne pravce i koriste Cetinje kao neku destinaciju turističku“, odgovorio je Popović.

„Vatrogasac sam po zanimanju, siguran sam da kad gledate izvještaje jutarnjih programa iz regiona, iz mnogo većih gradova, da konkretno navedem Beograd, da nećete naći izvještaj da je za jednu noć zapaljeno šest vozila na različitim lokacijama“, kazao je Slavko Janković iz URA.

Nakon ljetošnjeg ubistva Cetinjanina Bogdana Milića, kada su slučajno ranjena još tri Cetinjanina, opozicija tvrdi da bezbjednosna situacija u gradu nikad nije bila gora, i da su svi na Cetinju potencijalne mete.

„U ovome gradu je bilo ubistava raznih , na ovaj ili onaj način, ali nijesu imali epitet kriminala. Zbog narkotika, dolazimo do toga da se regrutuju mladi ljudi, i od njih se prave ubice, i ne samo što su ubice nego ubijaju i svoje sugrađane“, kazao je Janković.

„Moram dobro voditi računa koja su to mjesta, u čijoj blizini mogu da sjednem, i u čijoj blizini mogu da parkiram svoj automobil. Nažalost, došli smo u situaciju da se niko na Cetinju ne osjeća bezbjednim“, dodao je Nikola Đurašković iz SDP-a.

I u DPS smatraju da situacija nije sjajna, ali zaključuju da nije ništa gore nego u drugim gradovima, a za sve negdje krive položaj grada.

„Da je Cetinje vrlo interesantno u nekakvoj putnoj mreži, na relaciji Podgorica- Budva, gdje se vjerovatno zaustavljaju u nekoj varijanti traže prostore i određene slabosti društva“, kazao je Borislav Pravilović (DPS).

Odbornici DPS žalili su se načelniku policije na vrlo mučne situacije sa kojima se srijeću u bolnici, kada se dovedu žrtve pucnjave, a u tom trenutku nema policajca u zgardi.

„Zadnji put smo imali taj problem jer smo ih čekali 20 minuta, a znate kad uđe u hodnik puno naoružanih ljudi, a bezobraznih, onda se ruši sve, lome se liftovi, prozori, skaču na doktore, ne smijete se živi čuti“, naveo je Predrag Milošević.

Načelnik policije nije direktno odgovorio na ovo, kao ni na niz drugih pitanja. Ipak, kazao je da je raspoložen, ako to parlament od njega traži, da na svakih pola godine izvještava odbornike o bezbjednosnoj situaciji u gradu.

Bonus video: