Programi koje država pokreće kako bi smanjila stopu nezaposlenosti

Večeras u terminu od 21 h na Televiziji Vijesti, ne propustite još jedno izdanje emisije “Putoka ZZZ”, koju ova televizija realizuje u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore
898 pregleda 0 komentar(a)
PutokaZZZ
PutokaZZZ

U večerašnjoj emisiji, govorimo o programima, koje država pokreće i finansira kako bi smanjila stopu nezposlenosti.

Tražite posao, ali bi voljelji da budete sam svoj gazda? Već godinam razrađujete neku dobru ideju za spostveni biznis, ali do sada nijeste imali prilike da krenete u takav poduhvat? Nijeste imali novca, nekog da vas podrži?

Sve to se može promijeniti zahvaljujući novom programu koji realizuje Zavod za zapošljavanje Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja. Naime, Zavod za zapošljavanje objavio je početkom sedmice prvi Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava od tri do 7,5 hiljada eura. Taj novac će, kroz tri jednogodišnja ciklusa, biti dodijeljen za više od 400 korisnika grantova za samozapošljavanje odnosno više od 400 novih biznisa.

U večerašnjoj emisji donosimo i priču o projektu “Dodirni svoje ideje - nauči i štampaj u 3D tehnologiji”, u okviru kojeg šest osoba s invaliditetom stiče znanja i vještine iz oblasti 3D modelovanja, štampe na 3D i UV štampaču i postprodukciji.

Dovoljno razloga da i večeras gledate PutokaZZZ.