DUP "BEČIĆI" NIJE STAVLJEN VAN SNAGE U LOKALNOM PARLAMENTU

Pejović: Dalja gradnja po dosadašnjem modelu pogubna za stanovnike Bečića

"Mnogi od njih imaju osjećaj da su gosti u sopstvenom gradu“, kazao je odbornik Demokrata
1095 pregleda 0 komentar(a)

Nakon što na jučerašnjoj sjednici budvanskog parlamenta Detaljni urbanistički plan (DUP) "Bečići" nije stavljen van snage, što znači dalju stambenu gradnju na tom prostoru, vladajuća koalicija u Budvi opet se ljulja. 

Za obaranje su bile Demokrate, Crnogorska i URA ali je odbornik Demokratskog fronta (DF) Janko Dimić bio protiv, a ostali uzdržani.

„To je i za nas veliko iznenađenje, jer smo postigli dogovor uoči ove sjednice da o svim tačkama koje se nalaze na dnevnom redu zajednički i složno glasamo. Nastavak dalje gradnje po dosadašnjem modelu u Bečićima biće poguban za stanovnike Bečića jer će gosti moći jako teško da dođu do plaže, prosto, mnogi od njih imaju osjećaj da su gosti u sopstvenom gradu“, kazao je Mijomir Pejović iz Demokrata.

Prvi čovjek Budve, Marko Bato Carević iz DF-a, danas nije htio da govori za Televiziju Vijesti o ovom pitanju zbog, kako je rekao, pretrpanog rasporeda. Ipak, DF-ovci su na sjednici parlamenta kazali da obaranje ovog DUP-a ne vide kao rješenje za urbanističku devastaciju Budve.

„Ako su planovi istekli, kako ih mi možemo staviti van snage, zašto ne možemo napraviti izmjene i dopune. Ja i dalje stojim na poziciji da se urbanističkom haosu mora stati na put, ali bojim se da ovo nije taj put", ističe Đorđe Pribilović iz DF-a.

DUP-om "Bečići" predviđena je gradnja čak tri i po miliona kvadrata stambenog i apartmanskog prostora, od čega je već napravljena polovina. Demokrate ukazuju za koga su rezervisane neke od najatraktivnijih lokacija.

„Danas zadovoljno trljaju ruke Prva banka, braća Šarić, Olivera Ilinčić, jer ono što oni treba da grade dobilo prođu, kazao je Pejović.

Demokrate zato opet prijete raskidom koalicije, ko zna koji put u ovoj godini.

„Mi ćemo sigurno na prvoj narednoj sjednici Opštinskog odbora analizirati postojeće stanje u koaliciji i ono što bude većina, na osnovu toga donijećemo odluku", ističe Pejović.

Koalicija u Budvi i ranije se ljuljala zbog raznih sporova, ali je uvijek prevladalo mišljenje da je bolje ostati na vlasti nego rizikovati vraćanje grada pod upravu DPS-a.