Đurović i dalje u teškom stanju, Holanđani ne otkrivaju identitet uhapšenog

Jučerašnji napad je bio čak četvrti napad na Đurovića u protekle tri godine. Za drugim osumnjičenim se i dalje traga
13239 pregleda 0 komentar(a)

Dan nakon pucnjave u kojoj je ubijen 49-godišnji Nišlija Goran Savić, a teško povrijeđen Baranin Jovan Đurović, iz holandske policije nisu saopštili identitet muškarca koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ovom zločinu. Za drugom osobom i dalje se traga.

U zvaničnom saopštenju su naveli da je ubijeni Savić bio vlasnik restorana, da su obavili uviđaj i prikupili dokaze, saslušali pojedine svjedoke, ali i pozvali one koji nešto znaju o ovom događaju da im pomognu u rasvjetljavanju zločina.

S druge strane, holandski ljekari i dalje ne daju preciznije informacije o zdravstvenom stanju Đurovića, koji je pogođen u stomak, i kako je to zvanično saopšteno, u kritičnom stanju odvezen u bolnicu.

Holandski mediji pišu o detaljima zločina a prema jednoj verziji, Savić je ubijen pred suprugom, dok su očevici ispričali da su čuli četiri hica, nakon čega je nastala vriska i panika.

Nakon pucnjave napadači su, u sivom "folksvagenu", belgijskih tablica, pobjegli sa lica mjesta. Njihovo vozilo kasnije je primijećeno u Amsterdamu, nakon čega ih je presrela policija koja je i uhapsila jednog osumnjičenog

Ovo je čak četvrti put da je Jovan Đurović meta napada u posljednje tri godine. U junu 2016, na barskom groblju Gvozden brijeg, dignut je u vazduh grob njegovog brata, Luke, a eksploziv je, navodno, trebalo da bude aktiviran na dan kada su napadači vjerovali da će Jovan Đurović sa porodicom posjetiti Lukin grob, jer su tog dana bile Zadušnice. Vjeruje se da je osoba koja je bila zadužena za aktivaciju eksplozivne naprave, mobilni telefon kojim je trebalo aktivirati bombu, uključila prije vremena.

Na meti se Đurović ponovo našao godinu kasnije, dok je u centru Bara sjedio na terasi lokala sa prijateljem Dejanom Borovićem. Nepoznate osobe tada su pucale u njihovom pravcu a jedan od hitaca Borovića je pogodio u ruku. Đurović je bio meta i u avgustu prošle godine kada je sedmočlana krininalna grupa pokušala da ga ubije postavljajući bombu ispod motora, koji je vozio. Živu glavu je izvukao samo zahvaljući amaterizmu osumnjičenih, koji nijesu dobro pričvrstili bombu, već je ona otpala s motora

Jovanov brat Luka Đurović, koji je poginuo 2013. godine u saobraćajnoj nesreći u Kotoru, bio je u "bijeloj knjizi" MUP-a označen kao vođa najjačeg kriminalnog klana u Baru. On je blisko sarađivao sa vođom zemunskog klana Lukom Bojovićem, a nakon njegove smrti, vođstvo klanom preuzeo je Alan Kožar, za kojim je raspisana potjernica zbog sumnje da je planirao likvidaciju Slobodana Šaranovića.

Bonus video: