SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ULCINJ

Odluka o prodaji zemljišta u Borovoj šumi povučena sa dnevnog reda

Predsjednik Opštine Ulcinj, Ljoro Nrekić, tvrdi da nije istina da Vlada nije dala saglasnost na prodaju zemljišta
1551 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2019. 19:27h

Odluka o prodaji zemljišta u ulcinjskoj Borovoj šumi Vladi Crne Gore povučena je danas sa dnevnog reda, kao i rebalans budžeta opštine, kako bi se ispoštovale potrebne zakonske procedure, pojasnio je prvi čovjek Ulcinja Ljoro Nrekić. 

On tvrdi i da nije istina da Vlada nije dala saglasnost na prodaju zemljišta, što je juče ustvrdila ulcinjska URA.

"Bez saglasnosti nisam želio. Želio sam da svi odbornici imaju potpunu sliku o tome. Imamo uvjeravanja da će do četvrtka biti saglasnost", kazao je Nrekić, dodavši da su "lažne priče" da je Vlada odbila dati saglasnost.

"Ne, nije odbila i to su lažne priče, ništa Vlada nije odbila, nego se tražilo mišljenje od Ministarstva poljoprivrede, jer je šuma treće i pete kategorije", istakao je on.

U opozicionoj URI nijesu iznenađeni i kažu da je Nrekić samo potvrdio da njihove najavljene krivične prijave imaju zakonsku osnovu.

"Sam predsjednik je priznao da nema zakonskih mogućnosti da se ove odluke razmatraju. Sve ovo govori da ova vlast nije spremna da izvadi Opštinu iz krize", kazao je Omer Bajraktari iz URE.

Pred odbornicima se nije našla ni građanska inicijativa o zaštiti Borove šume. Razlog, kako navode iz vlasti, je što o njoj još nije stigao da raspravlja nadležni odbor.

"Izuzetno jedna loša slika za rad SO i ljude koji zastupaju građane. Ovo je stvarno razočaravajuće", kazao je Bekim Baša, predstavnik građana.

Iz Force, koja je dio vlasti, ali i opozicione URE, pokušali su da objasne odbornicima da građanska inicijativa treba da bude dio dnevnog reda, jer su se stekli uslovi za to.

"Jer je ispunila sve zakonske obaveze prema SO Ulcinj i u obavezi je da na prvoj sjednici bude na dnevnom redu. Vidjeli smo da danas većina ne želi da čuje glas građana. Mi ovdje ne pričamo da ćemo prihvatiti to što su oni rekli, ali moramo diskutovati o tome šta oni traže", ističe Ardian Mavrić iz Force.

I u URI su istog stava, ali smatraju da je  to što koalicioni partneri na vlasti nemaju isti stav, ustvari politička igra.

"Građanske inicijative nemamo više od deset godina. Zamislite kako se osjećaju sada građani, čak ne daju u dnevni red da je uvrste, a kamoli da usvoje tu građansku inicijativu", kaže Ilir Harasani iz URE.

Iz vlasti su, ipak, obećali da će se o inicijativi svakako raspravljati na jednom od narednih zasijedanja.