Do kada će trajati rekonstrukcija starog puta od Podgorice ka Danilovgradu?

Za sad jedino napreduju radovi na vijaduktu, ostalih pomaka nema. Mještani su, i pored svih obećanja, spremni za dogovor.
1255 pregleda 1 komentar(a)

Iako je obnova starog puta od Podgorice ka Danilovgradu više puta najavljivana, na rekonstrukciju će se ipak sačekati. Miodrag Petrić, ovdje živi 30 godina, kaže polako gubi nadu da će se nešto zaista uraditi.

"Do današnjega dana niko nije došao iz vlasti da nam objasni, da nas pozove, da kažu što namjeravaju, evo oni su ovdje crtali te mjere, ono si evo vidite, 2,5 metra ima, ušli su, zaustavljen je rad jer imovinsko ništa nije riješeno, niko niti dolazi, niti poziva da pojasni bar nama ovoj kući." - Miodrag Petrić, mještan.

Da ih niko nije obavijestio potvrđuje i komšija, Momčilo Popović, koji ističe da je glavni problem cijena otkupa zemljišta.

Budući da cijena koju su im ponudili nije prihvatljiva, jer, objašnjava Miodgar, nije adekvatna tržišnoj vrijednosti u odnosu na ostala prigradska naselja, nada se da neće morati opet sve sami da završavaju.

Završetak ove dugoočekivane dionice planiran je u decembru ove godine. Za sad jedino napreduju radovi na vijaduktu, ostalih pomaka nema. Mještani su, i pored svih obećanja, spremni za dogovor.

Opširnije u prilogu Nine Marković.

Bonus video: