Dr Milena Popović Samardžić: Gradske bolnice nema jer nemamo ni stručnog kadra

Iz Glavnog grada su istakli da priča o gradskoj bolnici nije zavšrena jer, kako su istakli, dokument je u formi nacrta i nalazi se u fazi javne rasprave, nakon koje će se razmatrati sve sugestije i predlozi učesnika
2236 pregleda 0 komentar(a)
Jutarnji program TV Vijesti
Jutarnji program TV Vijesti
Ažurirano: 31.10.2019. 14:56h

To što u Strateškom planu Glavnog grada 2019 – 2024 više nema gradske bolnice, koju je aktuelna vlast davno obećala Podgoričanima, odbornici iz Građanskog pokreta URA i Demokratske Crne Gore vide kao obmanu građana, te smatraju da će se ovo pitanje ponovo pokrenuti pred izbore 2020.

Dr Milena Popović Samardžić iz Sindikata doktora medicine u "Bojama jutra" na TV Vijesti istakla je da institucije moraju bolje koristiti kapacitete koje imaju u javnom zdravstvu, te sumnja da je bolnica izbrisana iz planova zato što ne bismo imali dovoljno stručnog kadra. Sa druge strane, Sanja Šišović iz NVO "Cazas" smatra da je Klinički centar prilično opterećen.

Iz Glavnog grada su istakli da priča o gradskoj bolnici nije zavšrena jer, kako su objasnili, dokument je u formi nacrta i nalazi se u fazi javne rasprave, nakon koje će se razmatrati sve sugestije i predlozi učesnika.

To što Glavni grad, u kojem živi trećina stanovništva, nema gradsku bolnicu, građani kritikuju.

Bonus video: