Ubistvo Klisića: Nastavak obračuna barskih kriminalnih klanova?

Ubistvo se desilo ispred lokala "Savoja", čiji je pločnik prvi put okrvavljen u septembru 2014. godine kada je ubijen vlasnik kafića i vođa jedne od tada najjačih kriminalnih grupa Armin Muša Osmanagić
15601 pregleda 0 komentar(a)
Jovan Klisić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Jovan Klisić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Jučerašnje ubistvo Jovana Klisića je deveto u Baru u posljednjih šest godina.

Mogući motiv ovog, baš kao i većine ostalih je, kako je to Televiziji Vijesti zvanično saopšteno iz barske policije, nastavak obračuna barskih kriminalnih klanova.

Većina ikvidacija nije rasvijetljena zbog čega policija sada ima pune ruke posla, ne samo da uhvati ubice već i da spriječi nove zločine.

Ubistvo se desilo ispred lokala "Savoja", čiji je pločnik prvi put okrvavljen u septembru 2014. godine kada je ubijen vlasnik kafića i vođa jedne od tada najjačih kriminalnih grupa Armin Muša Osmanagić.

Vjeruje se da je juče ubijeni Klisić takođe bio član te grupe.

Sa njim je bio i Velizar Gardašević, koji je ranjen.

Prije dva mjeseca, kako se sumnja, potencijalni ubica takođe ih je tražio u ovom lokalu ali ih nije našao.

"Ovaj lokal je već duže vremena pod posebnom pažnjom policije, s tim što... mi kao Centar bezbjednosti nijesmo u mogućnosti da samo jedan objekat i samo jedno lice da kažem štitimo da ne dođe do realizovanja nekog krivičnog djela. Svakako radimo danonoćno pokrivamo lokalcije, pokrivamo objekte, ali definitivno kao što vidite nekada nijesmo u mogućnosti da u svakom trenutku budemo", istakao je Veselin Magovčević, načelnik Centra bezbjednosti (CB) Bar.

Od devet mafijaških zločina koji su se dogodili u gradu pod Rumijom od 2013. godine, rasvijetljeno je samo jedno i to Igora Mitrovica, ubijenog u julu 2017. godine.

Ubica je poznat ali van domašaja naših organa.

"Službenici Centra bezbjednosti Bar preduzimaju sve radnje i aktivnosti u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela koja su se desila u prethodnom periodu. To nije nimalo lak posao... nijesam neko ko obećava ali ćemo da se potrudimo da damo sve od sebe da u narednom periodu pokušamo riješiti i naći počinioce tih krivičnih djela", rekao je Magovčević.

Jedan od onih koji je bio meta više atentata u Baru ali je preživio je Jovan Đurović.

Kao meta se našao i u Amsterdamu, prije desetak dana kada je u pucnjavi zadobio teške povrede.

U rodni Bar se vratio u četvrtak i sada je pod prismotrom policije.

"Predmet pažnje našeg interesovanja stalnog biće ne samo Jovan Đurović nego svi pripadnici organizovanih kriminalnih grupa na teritoriji Bara i imaćemo stalnu aktivnost usmjerenu prema njima", kazao je Magovčević.

S druge strane, stiče se utisak da barski kriminalci drže stalnu aktivnost ka pripadnicima suprotstavljenih kriminalnih grupa, zbog čega i ne čudi podatak da će se zbog organizovanosti zločina ubuduće naći ne samo pod prismotrom barske policije već i pripadnika specijalnog tima zaduženog za rješavanje najtežih zločina.

Bonus video: