DF planira proteste za kraj godine?

Iz DF-a poručuju da su ciljevi najavljenih protesta – formiranje tehničke vlade, smjena vlasti i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije
4846 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2019. 19:22h

Za proteste, koje je u parlamentu nedavno najavio jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, već se pripremaju na terenu, kažu u ovom opozicionom savezu.

"U obilasku smo terena i mogu da prenesem odatle raspoloženje, ogromno raspoloženje naših ljudi, ali i onih koji pripadaju drugim opozicionim strankama, veliko raspoloženje za proteste, da se protesti održe. Najvažnije je da protesti budu uspješni za sve, i za Crnu Goru i za njene građane", kaže poslanik DF-a, Jovan Vučurović.

Zato ih, kažu, planiraju temeljno, kako ne bi bilo propusta, ni nedoumica. Ne žele još o konceptu, ali poručuju da imaju jasan cilj.

"Da li će biti svakodnevni, jednom, ili dva, tri puta nedjeljno, to ostaje da dogovorimo u DF-u i sa drugima koji budu htjeli da krenu sa nama na proteste. Cilj protesta je formiranje tehničke vlade, obaranje ovog režima, borba protiv korupcije i kriminala, koji bukvalno pojedoše Crnu Goru, a svjedoci smo svakog dana šta se dešava na tom polju u ovoj zemlji", dodaje Vučurović.

On kaže kako su iz razgovora sa terena prihvatli još jednu poruku, "da postoji želja da sa nama na protestima budu i ostali iz opozicije".

"Mogu da kažem da postoje razgovori sa određenim ljudima i političkim organizacijama, koji su raspoloženi da budu dio protesta DF-a i to je ohrabrenje, i ja se nadam da će taj krug ljudi i političkih organizacija biti još širi, kako se bude približavao datum održavanja protesta", navodi Vučurović.

Ipak, ni datum ne otkrivaju, a nezvanično, biće organizovani krajem godine. U opoziciji se još niko ne izjašnjava o ovom planu DF-a. Ili nemaju komentar, ili kažu kako još nijesu razmatrali to pitanje, te da će o tome odlučiti stranački organi.

Bonus video: