Obilne kiše i jaki vjetrovi posljedica klimatskih promjena

A upravo su obilne kiše, snažni vjetrovi, veće prosječne temperature, požari nešto što će Crna Gora trpjeti u budućnosti - pod uticajem klimatskih promjena, objasnio je Ešef Husić iz Direktorata za klimatske promjene
2481 pregleda 0 komentar(a)

Poplavljeni objekti u raznim opštinama, odroni zbog kojih je bio u prekidu putni pravac Nikšić - Podgorica, nestanak struje u više gradova - to je presjek situacije na terenu Direktorata za klimatske promjene uslijed obilnijih kiša koje su obilježile početak radne nedjelje. Ljuban Tmušić iz Direktorata je, gostujući u "Bojama jutra" na TV Vijesti, istakao da bi danas trebalo da počne sa radom Operativni štab za vanredne situacije, a nadležne službe su pripravne.

A upravo su obilne kiše, snažni vjetrovi, veće prosječne temperature, požari nešto što će Crna Gora trpjeti u budućnosti - pod uticajem klimatskih promjena, objasnio je Ešef Husić iz Direktorata za klimatske promjene.

Na Svjetski dan klimatskih promjena, Mirjan Ivanov, klimatološkinja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštila je da će ova zima biti topla, sa prosječnim padavinama.

Bonus video: