DRAGAN KAŽE DA JE ŠTETA ZA NJEGA NEPROCJENJIVA

Porodici Dragutinović u Bandićima poplavila kuća ali i isplivali loši komšijski odnosi

"Veliku štetu sam imao, bavim se antikvitetima, i galeriju držim, nisam znao da će biti ovakvo nevrijeme, i donio sam ih ovdje, sve sam ih bio složio ovdje, kad sam došao sinoć oko 12 sati imao sam šta da vidim. Sve sam morao da izbacim, doveo sam i neke ljude da sve to izbacim, i to je sve propalo i uništeno, i imao sam veliku štetu, a upravo od toga živim", rekao je Dragan Dragutinović
8829 pregleda 7 komentar(a)
Dragutinović sada nemože  bez gumenih čizama da prođe kroz dio kuće koji je nekada bio konoba, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Dragutinović sada nemože bez gumenih čizama da prođe kroz dio kuće koji je nekada bio konoba, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 05.11.2019. 17:13h

Prvi put poslije dvadeset godina, porodica Dragutinović iz Bandića, nakon nevremena ima problema sa poplavama. 

Kako ističe Dragan Dragutinović, velika voda nije bila jedini razlog ovakvoj situaciji. 

Dodaje, da je najviše uticalo to što je njihov komšija pri izgradnji svoje kuće napravio nasip. 

Dragan Dragutinović iz Bandića, nije ni sanjao da bez gumenih čizama neće moći da prođe kroz dio kuće koji je nekada bio konoba. 

Za 20 godina nije imao slične probleme. 

Međutim ovakvu situaciju priprisuje nemaru investirora koji gradi objekat pored njegovog imanja.

"Ovo nije elementarna nepogoda ovo je ljudski faktor. Iz razloga, zato što pored mene napravljen je objekat, Kinez koji je tu evo već četiri godina i kanali koji su postojali, oko cijelog objekta, koji postoje već 200-300 godina, đe su moji đedovi to radili, oni su svi zatrpani, uzurpirani su od njih", istakao je Dragutinović.

Na tom mjestu Dragan je odlagao antikvitete koje je godinama sakupljao. 

Sada je sve uništeno, kaže, a za njega šteta je neprocjenljiva.

"Veliku štetu sam imao, bavim se antikvitetima, i galeriju držim, nisam znao da će biti ovakvo nevrijeme, i donio sam ih ovdje, sve sam ih bio složio ovdje, kad sam došao sinoć oko 12 sati imao sam šta da vidim. Sve sam morao da izbacim, doveo sam i neke ljude da sve to izbacim, i to je sve propalo i uništeno, i imao sam veliku štetu, a upravo od toga živim", rekao je Dragutinović.

Ali ovo nisu jedine muke koje su ga zadesile u posljednih par godina, koliko kineski investior gradi višespratnicu.

"Nekoliko puta mi je otkinuo struju, i vodu, i ja sam to krpio nisam htio nikome da javljam, eto tu je stigao komšija, imali smo dobre, odnose, imamo i danas, ali ovo više ne može da se trpi, ja sam ugrožen ovdje, digao je nivo zemlje, i mene stavio u u jedan kazan, tako da imam ogromne probleme", poručio je Dragutinović.

Iako je u čast dobrosusjedskih odnosa Dragan probleme rješavao razgovorom, sada je primoran da traži stručnu pomoć.

"Pa najvjerovatnije, da mi ovo malo slegne, ali ću najvjerovatnije uzeti advokate, šta mi je činjeti, nisam upućen i verziran, pa ću se posavjetovati šta mi je činjeti i pšta mi je raditi", kazao je Dragutinović.

Ekipa Televizije Vijesti kada je bila na licu mjesta, nije zatekla kineskog investitora Li  Zhenqianga ni bilo kakve mašine.

Iz Opštine Danilovgrad je danas saopšteno da je služba Komunalna inspekcije juče izašla na teren.

U saopštenju se dodaje da su tom prilikom inspektori su utvrdili da je vlasništvo Dragana Dragutinovića poplavljeno zbog zatrpavanja kanala za odovod atmosferskih voda. 

"Takođe, inspektori su na licu mjesta zatekli i grupu radnika i građevinskih  mašina koji su djelovali kako bi otvorili kanale između parcela Dragana Dragutinovića i kineskog investitora Li Zhenqianga. Prema izvještaju komunalnih inspektora, Li Zhenqiang je izjavio da je predmetne kanale zatrpao u dogovoru sa svojim komšijom Draganom Dragutinovićem, te da je odmah pošto je uvidio kakvi su problemi nastali angažovao radnike koji su otvorili iste kanale i spriječili dalje poplave. Nakon što je nadležna služba sačinila zapisnik, na adresu kineskog investitora kroz tri dana će stići rješenje kojim će biti naloženo da se kanali vrate u prvobitno stanje, te da se i dalje redovno održavaju", navodi se u saopštenju Opštine Danilovgrad.  

Preporučujemo za Vas