NAREDNIH DANA BIĆE POZNATO DA LI ĆE PREDLOG BITI PRIHVAĆEN

SDT predložilo da Đurđić bude svjedok saradnik u predmetu protiv Banjevića

U tom slučaju, pored Banjevića na spisku osumnjičenih su srpski državljanin Dejan Sekulić, kum odbjelog predsjednika Atlas grupe Duška Knežević, te Duško Đukanović i nekadašnja izvršna direktorica Atlas banke Vesna Furth Pavlović
3255 pregleda 1 komentar(a)
Privođenje Đurđića, Foto: Savo Prelević
Privođenje Đurđića, Foto: Savo Prelević

Specijalno državno tužilaštvo predložilo je podgoričkom Višem sudu da bivši direktor Atlas banke Đorđe Đurđić bude svjedok – saradnik u predmetu formiranom protiv Mihaila Banjevića bivšeg potpredsjednika Atlas grupe. Kako saznaje Televizija Vijesti, već narednih dana će biti poznato da li će ovaj prijedlog biti prihvaćen.

U tom slučaju, pored Banjevića na spisku osumnjičenih su srpski državljanin Dejan Sekulić, kum odbjelog predsjednika Atlas grupe Duška Knežević, te Duško Đukanović i nekadašnja izvršna direktorica Atlas banke Vesna Furth Pavlović.

Oni se terete da su počev od marta 2009.godine kao rukovodioci banke zloupotrebom službenog položaja osumnjičenom Sekuliću, na njegov zahtjev pribavili imovinsku korist odnosno nanijeli štetu Atlas banci od gotovo šest stotina hiljada eura. To su uradili tako što su mu na osnovu nepostojeće hipoteke odobrili višestotni gotovinski kredit.

Ovo ne bi bilo prvi put da se Đurđiću dodijeli uloga svjedoka saradnika.

Kao svjedok se pojavljuje i u slučaju "Karbon", u kojem Tužilaštvo tereti Kneževića i njegove saradnike da su za 1,9 miliona eura oštetili firmu Global karbon.

I pored ovog, ne isključuje se mogućnost da će se kao svjedok tužilaštva pojavi u još nekim predmetima pa možda čak i u onom koji je Specijalno tužilaštvo formiralo protiv Kneževićeve grupe koja je prala novac a čiji član je, po sumnjama istražitelja, navodno bio i lider PzP-a Nebojša Medojević. Iako zvanično još nije saslušan, istragom je obuhvaćen i bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

Preporučujemo za Vas