Za ove ljekove kažu da izazivaju gluvoću - Da li je zaista tako?

"Boje jutra" pratite na Facebooku i Instagramu, a možete nas kontaktirati putem e-maila boje.jutra@gmail.com
8798 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U regionu su se poslednjih dana pojavljivali članci sa naslovima "Alarmantno", gentamicin, ibuprofen , neomicin, streptomicin, pa čak i aspirin loše utiču na sluh. Dakle, ljekovi koji se koriste za lječenje raznih infekcija, posebno kod upale pluća i bešike, ali i neki medikamenti za liječenje prehlade.

Da li zaista zbog upotrebe određenih ljekova može da se ogluvi, pitamo predstavnike Agencije za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore i ORL specijaliste.

U Bojama jutra u srijedu, 13. novembra pogledajte i:

  • Jednom nepriznata diploma zatvara vrata ostalim sa određene inostrane ustanove, to stoji u predlogu izmjena Zakona. Usklađen obrazovni program, ishodi učenja, nivo vještina i praktične nastave sa diplomama, sve će to morati imati diploma inače neće biti priznata. Ko su stručnjaci koji će to da provjere, na koji način? Šta se već priznatim diplomama sa diskutabilnih fakulteta?
  • Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa - Ko bi sve trebao da primi vakcinu?
  • Svjetski dan ljubaznosti - Je li istina da ljubaznost uvećava sreću?
  • Crnogorska džudistkinja Jovana Peković osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore potvrdila je da se radi o takmičarki najviše svjetske klase, Peković će biti naša gošća.

"Boje jutra" pratite na Facebooku i Instagramu, a možete nas kontaktirati putem e-maila boje.jutra@gmail.com

Bonus video: