PORUKA ISTA - NE ODUSTAJU OD ZAHTJEVA

Majke ponovo protestovale: Građane pozivaju na ulice, poslanike da daju ostavke

Za tri mjeseca navršiće se tri godine otkad su majke počele proteste. Kažu da će i dalje na ulici tražiti da im se vrati doživotno stečeno pravo na naknade
5315 pregleda 7 komentar(a)
Sa protesta majki
Sa protesta majki

Bivše korisnice naknada za troje i više djece ponovo su protestovale preko puta Parlamenta. Uz staru poruku da neće odustati od zahtjeva da im se vrate stečena prava, građane pozivaju da izađu na ulice, a poslanike da podnesu ostavke.

Ponovo su u fokusu bili dodijeljeni stanovi državnim funkcionerima, ali i aktuelni primjer profesorice filozofije Jasminke Milošević.

"Profesorice, budite ponosni na sebe jer ste jedna od hiljade koja isto to što vi preživljavate preživljava, ali nažalost nema snage ni hrabrosti da to kaže", kazala je predstavnica majki i poslanica Željka Savković.

 Za tri mjeseca navršiće se tri godine otkad su majke počele proteste. Kažu da će i dalje na ulici tražiti da im se vrati doživotno stečeno pravo na naknade - 70 i 40% prosječne zarade u državi.

Majke su tokom protesta prozvale bivšu ministarku rada Zoricu Kovačević, navodeći da nije našla za shodno da im se za sve ovo vrijeme obrati. 

Minutom ćutanja odale su počast preminulim poslanicima Koči Pavloviću i Janku Vučiniću. Kazale su da je Vučinić bio njihov saborac i primjer ostalim kolegama.

Korisnice naknada na kraju su prošetale centrom grada i vratile se ispred Skupštine. Saobraćaj na dijelu Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i dijelu Ulice Slobode tokom protesta bio je zatvoren.