Da li bi vratili stan: Poslanici vlasti izbjegli konkretan odgovor

Ogorčenje javnosti na netransparentnu dodjelu stanova i superpovoljnih kredita vladinim funkcionerima, ali i predstavnicima zakonodavne vlasti i pravosuđa već je dovela do formiranja vladine radne grupe , koja bi trebalo da preispita "nelogičnosti ako postoje"
7706 pregleda 14 komentar(a)
Jedan od poslanika vladajućeg DPS, Luiđ Škrelja, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Jedan od poslanika vladajućeg DPS, Luiđ Škrelja, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Iako su i u samoj vladi priznali da je bilo nelogičnosti u dodjeli stanova i kredita njenim funkcionerima, ali i predstavnicima pravosuđa i zakonodavne vlasti, rijetki poslanici vladajuće koalicije spremni su da otvoreno progovore na ovu temu.

Televizija Vijesti ih je danas ih je pitala da li bi podržali inicijativu opozicionih kolega Miodraga Lekića i Neđeljka Rudovića da vrate stan svi kojima je to treći, četvrti ili peti, a da oni koji su nekretnine dobili po simboličnim cijenama doplate razliku do tržišne vrijednosti.

Većina poslanika vlasti izbjegla je konkretan odgovor.

Ogorčenje javnosti na netransparentnu dodjelu stanova i superpovoljnih kredita vladinim funkcionerima, ali i predstavnicima zakonodavne vlasti i pravosuđa već je dovela do formiranja vladine radne grupe , koja bi trebalo da preispita "nelogičnosti ako postoje".

Tako je to nedavno definisao ministar odbrane i predsjednik vladine komisije za dodjelu stanova Predrag Bošković.

Više od nelogičnosti u dodjeli stanova vide opozicioni poslanici Miodrag Lekić i Neđeljko Rudović koji su najavili da će u parlamentu pokrenuti inicijativu da se svaki dodijeljeni treći, četvrti ili peti stan vrate državi, a da oni koji su nekretnine dobili po simboličnim cijenama doplate razliku do tržišne vrijednosti.

Poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) u komentarima ove inicijative su uglavnom oprezni i suzdržani.

Suzdržanost i oprez, na ovu temu preovladavaju i kod DPS-ovih koalicionih partnera.

Za poslanike opozicionih Demokratskog fronta (DF) i Socijaldemokratske partije (SDP) inicijativa Lekića i Rudovića je prihvatljiva.

Dilemu nemaju ni građani Glavnog grada, sa kojima je Televizija Vijesti razgovarala.

Prije nego se otvori procedura preispitivanja dodjele stanova, poslanici Lekić i Rudović traže da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović po uzoru na premijera Duška Markovića, objavi spisak onih koji su za vrijeme njegovog mandata, do 2016. godine dobili stanove.

Bonus video: