Baković opet odbio da odgovori da li nosi skupi Rolex ili kopiju

Ako je Baković kupio replike originalnih satova, onda je učestvovao u trgovini falsifikovanim brendovima, sto je takođe krivično djelo za koje je zaprijećena zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora
10953 pregleda 62 komentar(a)
Sat na ruci Enisa Bakovića, Foto: Boris Pejović
Sat na ruci Enisa Bakovića, Foto: Boris Pejović

Pomoćnik direktora policije, Enis Baković na današnjoj pres konferenciji ponovo nije konkretno odgovorio na pitanje da li nosi skupocjene satove poput Rolexa -Submariner, ili kopije originala, od kojih neki koštaju i do 18 hiljada eura.

Baković je prethodno odbio da odgovori “Vijestima” iako kolekciju ručnih časovnika nije prijavio u imovinskom kartonu, koji predaje od kada je postao zamjenik osnovnog državnog tužioca.

Prema podacima koje je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije, Baković je prošle godine zaradio skoro 15 hiljada eura, što je manje od vrijednosti najskupljeg sata u njegovoj kolekciji, pod uslovom da je riječ o originalu.

Ako je pak Baković kupio replike originalnih satova, onda je učestvovao u trgovini falsifikovanim brendovima, sto je takođe krivično djelo za koje je zaprijećena zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora.

Bonus video: