SMATRAJU DA BI IH SPASIO NOVI PROJEKAT

Ulcinjski ribari: Političari da ne staju na put ribarstvu zarad nečijih interesa

Ulcinjski ribari kad krenu da ribare moraju da guraju čamce, voda je plitka, a najavljeni projekat , kako kažu bi ih spasio
2538 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot
Ilustracija, Foto: Screenshot

Ribari ne žele da se bave svim zamjerkama koje je Forca iznijela na račun novog koncepta za kanal Port Milena, zanima ih samo ribarska luka. Iz Force su istakli da konceptualno rješenje ribarske luke sa marinom kod Rta Đerane nije urađano prema programskom zadatku. Ribari im poručuju da su baš to tražili i da im to treba.

"Moramo imat lučicu, privezište za 50 vezova, to smo mi tražili. Da olakšamo naš teški, baš teški posao. A druga stvar- mještani pričaju o nekom projektu velikom, to nema veze sa nama ribarima i ne treba lomiti koplja na nas", kazao je Ivo Knežević, predsjednik Udruženja ribara.

"Za dobro grada neko nešto da negira i da ne dozvoli..Ja ne znam..Treba se dovesti u red, a ne da živimo kao u kameno doba", naveo je ribar Marko Mašanović.

Iz Force su naveli da su održali sastanak sa građanima iz zone obuhvaćene novim konceptom, na kome je navodno zaključeno da predlozi ne samo što ne rješavaju probleme, već nanose štetu ekonomskoj perspektivi tog dijela grada. Ribari podsjećaju na stvarne probleme kanala.

"Možete vidjeti ovdje sve fekalije koje ulaze u kanal, to je bolest. To im ne smeta, a smeta im jedna luka", kaže ribar Mladen Šaban.

Ulcinjski ribari kad krenu da ribare moraju da guraju čamce, voda je plitka, a najavljeni projekat , kako kažu bi ih spasio.

"Ujutro kada izlazimo imamo jedno 20 minuta guranja. I kad se vraćamo još gore, jer smo pod utovarom. Tu su mreže teške, sidra, tu je toliko muke da sjutradan nismo za ništa. Država je obećala da će pomoći, da će izgraditi tu luku, mi se tome nadamo, da nas spasu više od muke", dodaje Šaban.

Ribari su ljuti i umorni. Apeluju, kako na mještane, tako i na političare da ne staju na put izgradnji ribarske luke.

Preporučujemo za Vas