UPLAĆENO VIŠE OD TRI I PO MILIONA EURA

I pored protesta građana i NVO sektora: Opština Ulcinj prodala šumu Vladi

Prvi čovjek grada Ljoro Nrekić očekuje da će papirologija biti brzo završena, kao i ovjera kod notara, kako bi novac što prije legao na račun Opštine, koja je mjesecima u blokadi zbog isplate firmi "Rekreaturs" po sudskoj presudi za rušenje odmarališta na Velikoj plaži prije 40 godina
2374 pregleda 3 komentar(a)
Borova šuma u Ulcinju, Foto: Screenshot/Youtube
Borova šuma u Ulcinju, Foto: Screenshot/Youtube

Opština Ulcinj i zvanično je na javnoj aukciji prodala Borovu šumu Vladi, i pored protesta dijela građana i NVO sektora. 

Vlada je uplatila preko tri i po miliona eura koje će biti iskorišćene za deblokadu opštinskog računa zbog čega zaposleni u Opštini već skoro pola godine ne primaju plate. 

Vlada Crne Gore odnosno Direkcija za imovinu od danas je i zvanično vlasnik zemljišta u Borovoj šumi u Ulcinju ukupne površine od oko osam hiljada kvadrata. 

Tri miliona i 552 hiljade eura cijena je po kojoj država kupila zemlju, kao jedini ponuđač na aukciji.  

Prvi čovjek grada Ljoro Nrekić očekuje da će papirologija biti brzo završena, kao i ovjera kod notara, kako bi  novac što prije legao na račun Opštine, koja je mjesecima u blokadi zbog isplate firmi "Rekreaturs" po sudskoj presudi za rušenje odmarališta na Velikoj plaži prije 40 godina.  

Do danas je sa računa Opštine skinuto dva miliona i 970 hiljada eura, a zbog blokade zaposleni na plate čekaju još od jula.

Borova šuma na kraju je prodata Vladi i pored više protesta dijela građana i ulcinjskog NVO sektora koji su tražili zabranu gradnje u tom dijelu Ulcinja.