Problem stoke na putu Ulcinj - Ada Bojana za lokalnu upravu nerješiv

Vlasnici stoke takođe moraju biti puno odgovorniji, ali u opštini akcenat ipak stavljaju na rad nadležnih organa
1465 pregleda 2 komentar(a)
Stouka na putu, Foto: Printscreen YouTube
Stouka na putu, Foto: Printscreen YouTube

Stoka koja slobodno šeta putem Ulcinj - Ada Bojana godinama predstavlja veliku opasnost za vozače. U opštini nakon niza pokušaja priznaju da su nemoćni da se izbore sa ovim problemom.

"I pored toga što smo pokušali da infrastrukturno dođemo do kvalitetnog rješenja, našli smo smještaj za stoku koja bi se uhvatila, povjerili smo JP Komunalne djelatnosti da se bavi radnjama hvatanja i smještaja, ja na žalost moram priznati da je problem i dan danas evidentan", kazala je potpredsjednica Opštine Ulcinj, Hatidža Đoni.

Đoni kaže da sve karike u lancu koje su potrebne za rješavanje ovog problema ne funkcionišu kako treba, a glavna karika je Komunalna policija, po čijem nalogu radnici Komunalnog preduzeća izlaze na teren I hvataju lutajuću stoku.

"Mislim da se i naša komunalna policija koja u okviru svojih nadležnosti ima i taj segment, ne bavi na kvalitetan način ovim problemom", kazala je Đoni.

U komunalnoj policiji nijesu bili raspoloženi da govore na ovu temu, a kako TV "Vijesti" saznaje, poslednji put su dali nalog za hvatanje lutajuće stoke prije gotovo tri mjeseca.

Vlasnici stoke takođe moraju biti puno odgovorniji, ali u opštini akcenat ipak stavljaju na rad nadležnih organa.

"Ne smijemo imati emocije prema nikome, ne smijemo nikome gledati kroz prste, jer ja vidim da je to mnogo veća opasnost za građane od jednog nezakonitog parkiranja", dodala je Đoni.

Komunalna policija posveti se ovom problemu uoči sezone, ali putni pravac Ulcinj-Ada Bojana frekventan je tokom cijele godine. U Štoju je bilo i smrtnih ishoda, upravo zbog stoke koja slobodno šeta putem.

Bonus video: