Novogodišnji ukrasi Podgoričane će koštati 100 hiljada eura

Tenderska procedura je u toku
3642 pregleda 7 komentar(a)
Detalj iz Podgorice, Foto: Printscreen YouTube
Detalj iz Podgorice, Foto: Printscreen YouTube
Ažurirano: 08.12.2019. 20:22h

U Glavnom gradu Crne Gore svake godine uoči Novogodišnjih praznika stare ''lampe'' mijenjaju za nove. Tako će ukrasi ove godine Podgoričane koštati 100 hiljada eura, duplo više nego 2017. i 2018. U preduzeću ''Komunalne usluge'', koje potpisalo ugovor sa kompanijom “Sole food & beverages”, kažu da je to predviđeno gradskim budžetom. Tenderska procedura je u toku.

"Tehničkom specifikacijom obuhvaćena je nabavka novijih tipova ukrasa (samostojeće 3D LED figure, LED reflektori sa mogućnošću promjene boja) koji će krasiti ulice našeg grada. U saradnji sa Glavnim gradom, a u skladu sa mogućnostima, ulažemo sve napore, kako bi naš grad ličio na velike evropske gradove za vrijeme novogodišnjih praznika. Poznato je da gradovi iz okruženja u ove svrhe izdvajaju znatno veće iznose", saopšteno je iz Komunalnih usluga.

Oni koji odlučuju, kažu u opozicionoj URI, trebalo bi da novac ulažu u prioritetnije stvari.

"Mnogo bi bilo bolje kada bi novac umjesto u novogodišnju rasvjetu iskoristili da ozelenimo naš grad, da uložimo u održivi razvoj, a ne da toliki novac iskoristimo da jednokratno našminkamo uništenu Podgoricu. Svake godine odvajamo određenu svotu novca za novogodišnje ukrase, međutim, ti ukrasi su iz godine u godinu isti i jedinu razliku koju smo primijetili u centru grada prošle godine. Sada imamo novih 100 hiljada a nemamo informaciju što se događa sa ukrasima od prošle godine", kazao je Zoran Mikić iz URA.

U gradskom preduzeću kažu da se popravljaju, te da je garantni rok za nove ukrase minimun 24 mjeseca.

"Obzirom da su postojeći ukrasi u prethodnom periodu bili izloženi spoljašnjem uticaju kao što su vjetar, kiša, aerosol, ali i vandalizmu, trenutno se vrši pregled i opravka postojećih novogodišnjih ukrasa koji će nakon toga biti montirani na ulicama našeg grada", kazali su iz Komunalnih usluga.

Starim ili novim, tek uže gradsko jezgro svakako će u Novu godinu ući ukrašeno i osvijetljeno. Samo da ne nestane struje, što se u 2019. vrlo često dešavalo u mnogim djelovima glavnog rada. Da svijetli, pa makar i skupo platili.

Bonus video: