Roditelji vrtića "Đina Vrbica" zahtijevaju provjeru odluke o ukidanju spavanja i promjeni režima ishrane

Ana Laković, predsjednica Savjeta u "Bojama jutra" na TV Vijesti je istakla da će zahtijevati da Uprava detaljno objasni i provjeri kako bi ideja o ukidanju spavanja i promjeni režima ishrane bila sprovedena u djelo
1779 pregleda 1 komentar(a)

Savjet roditelja JPU "Đina Vrbica" iz Podgorice sumnja u kapacitete vrtića i najavljuje peticiju protiv donošenja odluke da djeca starijeg uzrasta od sljedećeg polugodišta nemaju popodnevni odmor. Ana Laković, predsjednica Savjeta u "Bojama jutra" na TV Vijesti je istakla da će zahtijevati da Uprava detaljno objasni i provjeri kako bi ideja o ukidanju spavanja i promjeni režima ishrane bila sprovedena u djelo.

Roditelj Nevenka Bošković Ćirović ogorčena je stavom direktora vrtića Vuka Stanišića koji, kako je istakla, svakodnevno iznosi drugačije tvrdnje, zbunjujući na taj način roditelje.

Vjera Janković, pedijatrica je objasnila da je san presudan za razvoj djece, te da odluka o odmaranju ne može biti na mališanima.

Dr Zorica Đorđević, specijalista higijene iz Insituta za javno zdravlje objasnila je da je inicijativa o promjeni režima ishrane potekla od njihove analize o stanju u vrtićima u Podgorici nakon koje su došli do zaključka da bi bilo dobro da se promijeni redosljed obroka.

Direktor podgoričkog vrtića ,,Đina Vrbica” Vuk Stanišić saopštio je da imaju kapaciteta da sprovedu promjene režima spavanja i ishrane u tom vrtiću te da će odvojiti u posebne prostorije djecu koja žele da spavaju, od onih koja to više neće raditi.

Od narednog polugodišta Uprava vrtića je odlučila da ukine spavanje djeci predškolskog uzrasta, ali su istakli da će onim mališanima, koji budu htjeli da odmaraju, to i omogućiti.

Bonus video: