Pod vedrim nebom: Frizer iz Ulcinja šiša i brije besplatno po crnogorskim gradovima

Putujući frizeraj dvadesetrogodišnjeg Stefana, krenuo je sa ulcinjske rive, preko Podgorice, a svoju humanost i kreativnost planira da pokaze i u gradovima na sjeveru
15402 pregleda 8 komentar(a)
Stefan frizira u centru Podgorice
Stefan frizira u centru Podgorice

Friziranje pod vedrim nebom, nije neobično ukoliko se nađete u njujorškom Bronksu ili negdje u Juznoj Americi. Međutim, u Crnoj Gori, ovakva slika je nesvakidašnja.

Ipak, danas je u centru Podgorice, frizera iz Ulcinja Stefan Nikolić, šišao sve koji nijesu u mogućnosti da plate.

"Ima i negativnih komentara, ali uglavnom sve pozitivno.To je moja volja, iskoristim slobodan dan u nedelji, kad sam raspoložen, to je akcija, idem od grada do grada, pitam ljude... Ustručavaju se (da priđu), ovo je mala sredina, komentari drugih ljudi, ali uglavnom je sve pozitivno", priča za TV Vijesti Stefan Nikolić.

Hladno i tmurno vrijeme, Ulcinjanina koji od trinaeste godine uči zanat, ne sprečava da sređuje frizure I fazonira brade. U ovoj humanoj akciji imao je i uzora.

"Ja sam došao na ideju kao što sam rekao, inspirisao me je jedan američki berberin. Kada im kažem da je besplatno, iznenade se tim gestom", kaže Stefan.

Putujući frizeraj dvadesetrogodišnjeg Stefana, krenuo je sa ulcinjske rive, preko Podgorice, a svoju humanost i kreativnost planira da pokaze i u gradovima na sjeveru.

Bonus video: