EMISIJA "DNEVNICA" - SRIJEDA 20.00H

Dvije heroine u još jednoj humanoj misiji

Nikšićanka Konstantina Nina Maraš je svom sugrađaninu donirala bubreg, dok je Podgoričanka Anđela Lukačević povrijeđenom radniku na gradilištu auto puta donirala kožu sa svojih butina
4379 pregleda 5 komentar(a)
Emisija "Dnevnica"
Emisija "Dnevnica"
Ažurirano: 25.12.2019. 11:02h

U novoj epizodi emisije Dnevnica akterke su dvije dame koje su svojim humanim postupcima i humanitarnim radom zaslužile posebna priznanja i poštovanje. Nikšićanka Konstantina Nina Maraš je svom sugrađaninu donirala bubreg, dok je Podgoričanka Anđela Lukačević povrijeđenom radniku na gradilištu auto puta donirala kožu sa svojih butina. Međutim, njihov humanitarni rad se nastavlja svakodnevno. Nina je osnivač Narodne kuhinje u Nikšiću, dok Anđela nastavlja da pomaže bilo kao dobrovoljni davalac krvi ili na druge načine. Njih dvije su nedavno sa crnogorskim vatrogascima otišle u Albaniju kako bi pomagale nakon zemljotresa koji je zadesio tu zemlju. Učešće u Dnevnici kako navode, im je jedno pozitivno iskustvo koje budi najhumanija osjećanja.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

„Bilo mi je zadovoljstvo da učestvujem u emisiji. Ekipa je pozitivna, vesela, ali profesionalna. Anđela i ja smo uradile sjajan posao. Zahvalna sam svima koji su nas podržali i koji nas podržavaju“, kazala je Nina nakon završenog snimanja.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

Anđela takođe ne krije zadovoljstvo učešćem u emisiji.

„Dnevnica je veliko iskustvo i jedan od većih uspjeha koje sam ostvarila. Neopisiv je osjećaj pomoći. Ponosna sam na sebe i Ninu jer smo se zaista potrudili. Mnogo ljudi će spokojnije živjeti u narednom periodu jer će imati siguran obrok“, istakla je Anđela.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

A njih dvije su imale zadatak da obezbijede hranu za Narodnu kuhinju u Nikšiću, koja svakodnevno obezbjeđuje oko dvije stotine obroka za stotinak porodica.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

„Ovo je drugi put da pomoć u emisiji bude usmjerena na narodne kuhinje. Na taj način pomažemo većem broju ljudi, tako da ćemo i ubuduće pomagati sve one koji pomažu ranjivim kategorijama društva“, kazali su iz produkcije Fabrika ideja multimedija koja proizvodi emisiju.

Većina novca koji je prikupljen u emisiji biće uplaćena IDEA prodavnici u Nikšiću kako bi kuhinja u narednom periodu kontinuirano mogla da se snabdijeva namirnicama, dok je preostali iznos opredijeljen za dvije plate osoblja u kuhinji za period od najmanje dvije godine. 

Epizodu sa Ninom i Anđelom pogledajte večeras na TV Vijesti u 20 sati.