Akt na osnovu kojeg je MA avansno uplaćeno 3,2 miliona eura proglašen tajnom, i dalje se ne zna zašto

Direktorica NTO Željka Radak Kukavičić je kazala da ne zna kada će oznaka tajnosti biti skinuta, navodeci da je to zahtijevala Vlada
5609 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 08.01.2020. 20:59h

Više od godinu crnogorska javnost ne zna zašto je tajnom proglašena dokumentacija na osnovu koje je Nacionalna turistička organizacija u 2017. godini Montenegro erlajnsu avansno uplatila 3,2 miliona eura.

Direktorica NTO Željka Radak Kukavičić je, odgovarajući na pitanje novinara TV Vijesti, kazala da ne zna kada će oznaka tajnosti biti skinuta, navodeci da je to zahtijevala Vlada.

"Odluku o proglašenju akta je donijelo naše Ministarstvo, imajući u vidu da je predlagač dokumenta prema Vladi bilo Ministarstvo turizma i održivog razvoja, a u skladu sa politikom i Ministarstva i Vlade, procijenjeno je da se stavi oznaka interno na dokument", rekla je Radak Kukavičić.

Na pitanje zašto građani ne mogu da znaju gdje ide njihov novac, kazala je da ne može dati više informacija, s obzirom da se radi o internom aktu.

Javnost je, kako je kazala Radak Kukavičić, kroz poslaničke debate imala priliku da se upozna sa, "različitim doduše", ciframa koje su bile tamo navedene, te kazala da će po isteku roka na koji je dokument oročen, javnost biti upoznata.

Na pitanje kada će to isteći, je kazala da ne zna i da bi morala tačno provjeriti. "Znam da postoji određeni vremenski rok, nakon tog roka se moguće upoznavati sa detaljima ugovora".

"Ono što je rezultat gdje idu ta sredstva mislim da možemo da vidimo u avio dostupnosti koju Crna Gora ostvaruje. Sigurno ta sredstva nisu uludo utrošena, štaviše da su utrošena na jedan kvalitetan način", rekao je Damir Davidović, državni sekretar Ministarstva turizma.

Bonus video: