Godina od izbijanja afere "Koverat"

U prilogu Televizije Vijesti pogledajte šta je sve obilježilo godinu od objavljivanja afere Koverta, koja se našla u fokusu domaće i međunarodne javnosti
2910 pregleda 6 komentar(a)
Duško Knežević i Slavoljub Stijepović, Foto: Screenshot/TV Vijesti, Screenshot/TV Vijesti
Duško Knežević i Slavoljub Stijepović, Foto: Screenshot/TV Vijesti, Screenshot/TV Vijesti

Godinu nakon što je odbjegli biznismen Duško Knežević, objelodanio snimak na kom se vidi kako tadašnjem gradonačelniku Podgorice, Slavoljubu Stijepoviću, daje 97.500 eura uoči izbora 2016. za finansiranje kampanje DPS-a, predsjednik te partije i šef države Milo Đukanović potpuno je aboliran odgovornosti.

Iz Tužilaštva već mjesecima i dalje ostaju pri stavu da nema osnovane sumnje da je Đukanović počinio bilo kakvo krivično djelo.

U međuvremenu je protiv Kneževića podignuto pet optužnica po različitim osnovima i čeka se odobrenje Londona za njegovo izručenje Crnoj Gori.

S druge strane, protiv Stijepovića, sadašnjeg savjetnika Đukanovića, je tek u decembru, 11 mjeseci poslije objavljivanja snimka, podignuta optužnica zbog pranja novca.

U prilogu Televizije Vijesti pogledajte šta je sve obilježilo godinu od objavljivanja afere Koverta, koja se našla u fokusu domaće i međunarodne javnosti.

Bonus video: