Programi koje je Zavod za zapošljavanje sprovodio tokom prošle godine

Večeras u terminu od 21.00h na Televiziji Vijesti, ne propustite još jedno izdanje emisije “Putoka ZZZ”, koju ova televizija realizuje u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore
1167 pregleda 0 komentar(a)
Emisija "PutokaZZZ"
Emisija "PutokaZZZ"

U večerašnjem izdanju, podsjetićemo se na najvažnije programe koje je Zavod za zapošljavanje sprovodio tokom prošle godine, i rezultate koji su postignuti.

Pogledajte kako u praksi izgleda prijava na biro za zapošljavanje.

Podsjećamo na neke od veoma uspješnih programa, koji se realizuju uz finansijsku podršku Zavoda za Zapošljavanje, a koji su omogućili da do posla dođu i osobe sa invalidtetom.

Tokom prošle godine nezaposlene osobe u Crnoj Gori do posla su dolazile i kroz programe javnih radova ”Njega starih lica” i “Personalni asistent”, koje finasira Zavod za zapošljavanje. Kroz ova dva programa, na određeno vrijeme do četiri mjeseca, posao je dobilo 529 nezaposlenih osoba sa evidencije Zavoda za zapošljavanje. Podsjećamo na dvije priče sa terena, koja govore o onima koji su dobili šansu da rade, ali i onima koji koriste njihove usluge.

Jedan od programa na koji su u Zavodu posebno ponosni je javna kampanja države "Zaposlimo domaće – da Crna Gora radi". U Zavodu smatraju da je ova kampanja doprinijela povećanju interesovanja domaćih radnika da rade na sezonskim poslovima. U Crnoj Gori je tokom prošle godine angažovano više od 11 i po hiljada radnika na sezonskim poslovima. Priča koja na najbolji način ilustruje ovu kampanju u prošloj godini dolazi sa Plantaža.

Posljednji program u prošloj godini koji je sproveo Zavod za zapošljavanje, a zakojim je vladala velika zainteresovanost, bio je Program za dodjelu bespovratnih sredstava od tri do 7,5 hiljada eura. Radi se o novcu koji će u tri jednogodišnja ciklusa, biti dodijeljen za više od 400 korisnika grantova za samozapošljavanje odnosno više od 400 novih biznisa. Zavod sa ovim programom nastavlja i u ovoj godini.

Dovoljno razloga da i večeras gledate PutokaZZZ.

Bonus video: