SLUŽBENA ZABILJEŠKA SPECIJALNOG TRUŽIOCA

Vujošević intervenisao na svoju ruku?

Protiv bivšeg sekretara VDT-a Nenada Vujoševića i još troje službenika Atlas banke Specijalno tužilaštvo je podiglo optužnicu sredinom mjeseca, a njena sadržina još je nepoznata
3507 pregleda 2 komentar(a)
Vujošević, Foto: SAVO PRELEVIC, SAVO PRELEVIC
Vujošević, Foto: SAVO PRELEVIC, SAVO PRELEVIC

Bivši sekretar VDT-a Nenad Vujošević 23. avgusta prošle godine, u pauzi saslušanja osumnjičenih, ušao je u prostorije istražnog tima specijalnog tužioca, navodeći da dolazi u ime vrhovnog tužioca Ivice Stankovića i interesovao se da li postoji mogućnost da se lice koje je prethodno zadržano, pusti na slobodu, odnosno da mu se ne odredi pritvor. 

To je dio službene zabilješke specijalnog tužioca koja se navodi u rješenju kojim se Vujoševiću produžava pritvor.

Ime osumnjičenog se ne navodi ali je poznato da je riječ o Dejanu Sekuliću, kumu odbjeglog biznismena Duška Kneževića, koji je uhapšen tri dana ranije.  

U istom rješenju se navodi i da je dan nakon posjete, Vujošević u kancelariji glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, tvrdio da ga nije poslao Stanković već da je samoinicijativno došao da interveniše.  

Protiv Vujoševića i još troje službenika Atlas banke Specijalno tužilaštvo je podiglo optužnicu sredinom mjeseca, a njena sadržina još je nepoznata. 

Iz rješenja o produženju pritvora vidi se da je Tužilaštvo pratilo Vujoševića tokom ljeta 2018.

Preporučujemo za Vas