PRIPREMNO ROČIŠTE

Sinđelić u četvrtak ponovo pred sudom: Optužen za ubistvo Fotesa

Zbog činjenice da je osuđen dok je bio u bjekstvu, Županijski sud u Vukovaru uvažio je Sinđelićev zahtjev, pa će se on već idućeg četvrtka, naći pred sudijom Goranom Milićević
8062 pregleda 14 komentar(a)
Sinđelić, Foto: Savo Prelević
Sinđelić, Foto: Savo Prelević

Svjedok saradnik u u slučaju "državni udar" Saša Sinđelić, koji je krajem oktobra prošle godine izručen Hrvatskoj idućeg četvrtka naći će se ponovo pred sudom, ali kao optuženi za ubistvo 2002 godine.

Kako je objasnio za Televiziju Vijesti sudija Županijskog suda u Vukovaru koji će suditi Sinđeliću, riječ je o pripremnom ročištu na kome Sinđelić ne mora da se izjasni o krivici.

Sinđelić, koji je krajem oktobra prošle godine izručen Hrvatskoj, tražio je da mu se ponovo sudi zbog optužbe da je u oktobru 2002. ubio farmera Mirka Fotesa.

Zbog činjenice da je osuđen dok je bio u bjekstvu, Županijski sud u Vukovaru uvažio je Sinđelićev zahtjev, pa će se on već idućeg četvrtka, naći pred sudijom Goranom Milićević .

"U kaznenom predmetu protiv optuženika Saše Sinđelića dozvoljena je obnova kaznenoga postupka te je sukladno tome određeno pripremno ročište za dan 13. februara 2020 u 9 sati. Na pripremno ročište su pozvane stranke, optuženi, njegov branitelj, zatim državni odvjetnik te oštećene osobe", kazao je Milićević.

Sinđelić se trenutno nalazi u zatvoru u Osijeku.

Pravosnažnom presudom, on je, osuđen na 21 godinu zatvora zbog ubistva farmera Fotesa 6. oktobra 2002. godine, kod mjesta Drnovci, kada je žrtvi ukrao i traktor.

U istom postupku Sinđelić je proglašen krivim i zato što je dan ranije ukrao "mercedes" i mobilni telefon, a prema presudi počinio je još dvije teške krađe.

O tom da li je kriv Sinđelić se za sada neće izjašnjavati

"U pripremnom ročištu znači odlučuju se o dokazima koji će provesti tjekom rasprave. Na priremnom ročištu bit će i zakazana rasprava", rekao je Sinđelić.

Sinđelić je u slučaju "državni udar" bio svjedok saradnik , koji je kljucno uticao da 11 optuženih bude nepravosnazno osuđeno na skoro 70 godina zatvora.

Sinđelić je naknadno demantovao pa potvrđivao ono što je pričao na sudu.

Preporučujemo za Vas