Kuda za Dan zaljubljenih: Ovo su najpopularnije evropske destinacija

Grad kontrasta Lisabon, šarmantna Budimpešta, divlja Sicilija, urbani Minhen - ovo su neke od evropskih destinacija koje su se ovoga puta našle u ponudi putovanja povodom Dana zaljubljenih
3947 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2020. 21:07h

Uoči Dana zaljubljenih, na interentu i društvenim mrežama već možemo vidjeti razne ponude turističkih agencija.

Koliko su putovanja ovim povodom popularna u Crnoj Gori, gdje se uglavnom ide, te koje su cijene, provjerila je ekipa Boja jutra.

Grad kontrasta Lisabon, šarmantna Budimpešta, divlja Sicilija, urbani Minhen - ovo su neke od evropskih destinacija koje su se ovoga puta našle u ponudi putovanja povodom Dana zaljubljenih.

Iako se trude da godišnjice i njima važne datume, provedu na najbolji način, mladi bračni par Anđela i Miljan Božović smatra da je 14. februar dovoljno obilježiti večerom.

"Više je to kod ljudi koji nisu u braku nego u vezi, pa gledaju da nađu neki datum na koji će da iskažu ljubav. Vidim na društvenim mrežama da ima aranžmana, ali iz moje okoline ne znam parove koji su se uputili na tako nešto.Ali neko iznenađenje, poklon svakako da da. Obično dovodimo kumove, oni su parovi, biće sigurno nešto, ali nije nam to od presudnog značaja. Mi imamo neke nama važne datume, jednom mjesečno, naš datum koji znamo mi I naš krug porodice. Uvijek bude neki ručak, slatkiš, tako nešto", kazala je Anđela Televiziji Vijesti.

I pored toga što se Dan zaljubljenih, kada su u pitanju putovanja, ne može dovesti u rang sa ponudama za Novu godinu, 8. mart ili prvomajske praznike, u turističkoj agenciji kažu da intresovanje postoji.

Aktuelni su jednodnevni izleti i kraći aranžmani za najviše tri dana.

"Za ovaj dan smo pripremili jedan trodnevni aranžman, Jug Italije, Napulj, Kazerta. On košta 340 eura, direktan let, iz Podgorice. Recimo Mostar, Dubrovnik, Tirana jesu mnogo pogodni za jedan dan. Oni su najaktuelniji, kreću se do 15/20 eura", rekao je Milan Koprivica iz jedne od podgoričkih turističkih agencija.

Dodaje da akcije za Dan zaljubljenih ne koriste isključivo parovi.

"Dosta češće dame biraju aranžmane. Pomalo nas iznenadi što nema parova, nego na ta putovanja idu drugarice, prijateljice i slično", kazao je Koprivica.

Bilo da ste zaljubljeni ili ne, u slučaju da sami organizujete putovanje, važno je svakako da se informišite o visini boravišne takse u određenoj zemlji.

Dok su Grčka i Turska povoljne, sa taksom koja po osobi I noćenju iznosi 50 centi do jedan euro, jedna od takođe popularnih destinacija Italija, je skuplja, jer u hotelu sa tri zvjezdice taksa iznosi četiri eura.

Kako bi riješili problem gužvi I filtrirali goste, neki gradovi su najavili povećanje boravišne takse, poput Amsterdama u kom će iznositi osam eura po gostu.

Venecija planira da naplaćuje svaku posjetu gradu, bez obzira koliko se zadržavate.