Petar Komnenić u Dnevnici: Najteži su mi najčistiji poslovi

„Bilo mi je super. A najteži su mi bili ovi najčistiji poslovi. Ja sam više za to da nešto na snagu radim, da potegnem, a ovi fini radovi mi nikad nijesu išli“ - kaže Komnenić
13270 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2020. 09:25h

U večerašnjoj epizodi Dnevnice gledaoci će imati priliku da gledaju novinara i urednika emisije „Načisto“ Petra Komnenića u drugačijem izdanju nego što je to četvrtkom veče. Petar je u svom rodnom Nikšiću radio jedan dan kako bi pokušao da zaradi i prikupi sredstva za pomoć jednoj samohranoj majci koja u teškim socijalnim i materijalnim uslovima podiže dvoje djece.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

„Jako mi je drago što sam ovu emisiju radio u svom rodnom gradu, a još mi je draže što svoj rodni grad napuštam potpuno ispunjen. Zaista se nadam da sam pomogao ovoj majci i njenoj djeci da spokojno „pregrme“ makar neko vrijeme“, kazao je Komnenić nakon završetka snimanja emisije Dnevnica. On smatra da svi možemo „izdvojiti jedan dan da pomognemo onim ljudima koji su tu oko nas , možda nesrećni, a mi možemo to da promijenimo makar na neko vrijeme“.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

Da bi obezbijedio pomoć novinar TV Vijesti je radio na farmi krava, pa u mljekari, a nakon toga na poslovima šalterskog radnika i operatera u call centru. Nastavio je kao pomoćni radnik u fabrici pločastih materijala i na kraju kao prodavac u butiku.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

„Bilo mi je super. A najteži su mi bili ovi najčistiji poslovi. Ja sam više za to da nešto na snagu radim, da potegnem, a ovi fini radovi mi nikad nijesu išli“, kaže Komnenić.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

Iz produkcije Fabrika ideja multimedija koja realizuje emisiju kažu da je snimanje sa Petrom bilo jedno fino druženje sa kolegom koje je za rezultat imalo „pomoć za nekoga kome je ona itekako potrebna“. Dodaju da je Petar dobar utisak ostavio na svim lokacijama gdje je radio i da će gledaoci uživati dok ga budu gledali kako hrani i muze krave, pakuje mlijeko, sklapa kuhinje, pomaže pri naplati računa, prodaje garderobu... „On je izvrstan novinar, ali ako jednog dana kada ode u penziju ili možda ranije, ovaj stresan posao ostavi i posveti se nečemu drugom, na primjer pokrene farmu krava, sigurni smo da bi i tu imao odlične rezultate“, kazali su iz produkcije.

Emisija sa Petrom Komnenićem na programu je večeras u 20 sati na TV Vijesti, a pokrovitelj projekta Dnevnica su IDEA prodavnice.

Bonus video: