Pet godina od kada je Nikšićko pozorište dobilo novi dom: Rade punom parom

Uvedeno je četvoro mladih diplomiranih glumaca, što doprinosi potpunoj profesionalizaciji ustanove, što znači da će Nikšićko pozorište ubuduće estetskije i finansijski povoljnije stvarati sopstvenu djelatnost
1542 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Nikšićkog pozorišta, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Detalj iz Nikšićkog pozorišta, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Nakon dugog tavorenja na nekadašnjoj Sceni 213, Nikšićko pozorište prije pet godina dobilo je novi dom.

Tada je obećano da će ova ustanova vratiti stari sjaj i oživjeti zapušteni pozorišni život, uz vlastitu produkciju i formiranje glumačkog ansambla.

Nakon punih sedam godina koliko je trajala rekonstrukcija bivšeg bioskopa 18. septembar, početkom 2015. Nikšić je dobio zgradu pozorišta.

Za pet godina, ova kuća radila je punom parom, ističe direktor Zoran Bulajić.

Iz uprave od početka najavljuju i formiranje glumačkog ansambla, koji bi im olakšao rad.

Ta priča još nije kompletirana.

Uvedeno je četvoro mladih diplomiranih glumaca, što doprinosi potpunoj profesionalizaciji ustanove, što znači da će Nikšićko pozorište ubuduće estetskije i finansijski povoljnije stvarati sopstvenu djelatnost.

Jedna od četvoro zaposlenih je Nikšićanka Gordana Mićunović, koja je zadovoljna što joj je pozorište grada u kom je rođena otvorilo vrata, ali smatra da ona i njene kolege zaslužuju više angažmana.

Glumci nisu primljeni za stalno, već su angažovani po ugovorima na pola godine.

I preostalih troje glumaca su Nikšićani- Jovan Krivokapić, Nikola Vasiljević i Anja Drljević. Mićunović smatra da bi među 40 zaposlenih u Nikšićkom pozorištu, struka morala biti više zastupljena, dok Bulajić napominje da je u planu zapošljavanje još dva glumca.

Mićunović je glumila i u predstavama Crnogorskog narodnog pozorišta i Kraljevskog pozorišta Zetski dom, ali kako kaže, usljed nedovoljne angažovanosti u crnogorskim teatrima, izdala je knjigu poezije i proze od koje je samostalno napravila svojevrstan pozorišni komad. Njena poruka je da se u ovom vremenu nove prilike ne čekaju već traže.

Bonus video: