Ekipa Gradskog pozorišta Podgorica u lutkarskoj predstavi "Maca papučarica"

Da bi "Maca papučarica" zadivila najmlađu publiku, zahtjevan zadatak scenografije i izrade lutaka, ispunila je Zorana Milošaković Tasić
698 pregleda 0 komentar(a)

Priču iz svakodnevnog dječijeg života, tumačeći likove Mace, Tine, Hrčka, Njuškala, Bubala, Nine, Dušana i Lakija, glumačka ekipa Gradskog pozorišta Podgorica iznijeće u lutkarskoj predstavi "Maca papučarica". Rađena prema motivima priče slovenačke spisateljice Ele Peroci, namijenjena je najmlađem uzrastu. Oživjeti lutku sa mladim glumcima koji se prvi put susreću sa ovom pozorišnom formom, bio je izazov.

Pavle, Tihana i Marija, uspješno su se pripremili za predstavu, zahvaljujući između ostalog, iskusnim lutkarskim glumcima Sejfu Seferoviću i Dijani Dragojević. Ona se prisjeća da je davne 93. godine prvi put uzela pozorišnu lutku u ruke, i udahnula joj dušu.

Da bi "Maca papučarica" zadivila najmlađu publiku, zahtjevan zadatak scenografije i izrade lutaka, ispunila je Zorana Milošaković Tasić.

"Maca Papučarica" će premijerno biti izvedena 14. februara, u 20h, u sali DODEST. Repriza slijedi u subotu i nedjelju u 12h.

Bonus video: