PSIHOLOŠKINJA IZ NIKŠIĆA POTVRDILA DA JE UČESTVOVALA NA KONTRASKUPU

Jeknić Božović: Litije su pokušaj rušenja države; Ministarstvo: Ne postupamo po javnim pozivima

"Da se prosvjetni radnici malo uzdrže od učestvovanja u litijama. Da djecu kao nezrela i maloljetna bića, nekoga koga je lako zatrovati i indoktrinirati, treba poštedjeti svih događaja koji su obojeni na način kako jesu obojeni već dva mjeseca o bilo kojoj strani da se radi", kazala je Jeknić Božović
12065 pregleda 61 komentar(a)
Jeknić Božović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Jeknić Božović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Psihološkinja u nikšićkoj Muzičkoj  školi, Ranka Jeknić Božović pozvala je  prije nekoliko dana Ministarstvo prosvjete da opomene prosvjetne radnike koji četvrtkom i nedeljom učestvuju u litijama, uz objašnjenje  da bi se prosvjetari kao neko ko daje primjer djeci od toga morali uzdržati. 

Jeknić Božović je potvrdila da je učestvovala na kontraskupu u Kočanima, jer to doživljava kao patriotizam, nasuprot litijama u kojima vidi pokušaj rušenja države.

U Ministarstvu prosvjete kažu da postupaju po sopstvenim  procjenama, a ne po javnim pozivima.

Jeknić Božović je kazala da je opomena sankcija. 

"Da se prosvjetni radnici malo uzdrže od učestvovanja u litijama. Da djecu kao nezrela i maloljetna bića, nekoga koga je lako zatrovati i indoktrinirati, treba poštedjeti svih događaja koji su obojeni na način kako jesu obojeni već dva mjeseca o bilo kojoj strani da se radi", kazala je Jeknić Božović.

Upitani da prokomentarišu stav i poziv Božovićeve, iz Ministarstva prosvjete  Televiziji  Vijesti odgovaraju  da nemaju mandat da tumače motive više hiljada ljudi na litijama.

U prosvjetnoj zajednici komentar koleginice Jeknic Božović doživjeli su kao političku izjavu i pokušaj zastrašivanja svih koji misle drugačije.

Jeknić Božović negira da je član bilo koje partije, a ponosna je na svoje prisustvo na prošlomjesečnom skupu u Kočanima gdje se grupa građana okupila da zabrani litiju kroz to naselje.

Jeknic Božović kaže da je zbog iskazanog stava na Fejsbuku primila brojne uvredljive komentare, da su je pojedini svrstavali u  grupe kojima ne pripada, te da je slika sa poglavarom Crnogorske pravoslavne crkve koju je podijelila na svom Fejsbuk profilu nastala slučajno i spontano.