PORUČUJU DA ŽIVE ISKLJUČIVO OD POLJOPRIVREDE I STOČARSTVA

Mještani Zoganja protiv ideje Vlade o karantinu: "Ima kasarna u Baru, blizu je bolnica..."

Da u turističkom gradu mjesta za karantin nema, poručuju i lokalni političari iz opozicije. Ni u ulcinjskoj vlasti nisu oduševljeni ovom idejom, ali kažu da je o svemu još rano govoriti
6132 pregleda 4 komentar(a)
Zoganje, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Zoganje, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Jučerašnja informacija da Vlada planira da karantin u slučaju eventualne pojave koronavirusa bude u Ulcinju, u bivšoj vojnoj kasani Zoganje, glavna je tema u Ulcinju.

Mještani Zoganja tvrde da to neće dozvoliti, opozicija osuđuje ovu ideju a i u lokalnoj vlasti nisu oduševljeni.

Da mjesta za karantin od koronavirusa u bivšoj vojnoj kasarni Zoganje nema, jasno poručuju iz ove mjesne zajednice, gdje su mještani održali i sastanak na ovu temu.

Poručuju Vladi da žive isključivo od poljoprivrede i stočarstva, te smatraju da se država protiv koronavirusa ne treba boriti na ovom mjestu, ali zato predlažu gdje bi mogli.

"Najpogodnije im je u Baru. Ima kasarna u Baru, blizu im je i bolnica, i to im je najpogodnije. Mi ćemo cijelo selo podići na noge i to apsolutno nećemo odobriti", kazao je Dano Perović, predsjednik MZ Zoganje.

Da u turističkom gradu mjesta za karantin nema, poručuju i lokalni političari iz opozicije.

Ni u ulcinjskoj vlasti nisu oduševljeni ovom idejom, ali kažu da je o svemu još rano govoriti.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović boravio je prošle sedmice u Ulcinju, gdje je zvanično obišao ulcinjski Dom zdravlja, a kako nezvanično saznaje Televizija Vijesti, posjetio je upravo u bivšu Vojnu kasarnu Zoganje, gdje je sada smještena granična policija.