EMISIJA "PUTOKAZZZ"

Promocija Programa grantova za samozapošljavanje

Iz Zavoda ističu da se ovim programom pokazuje posvećenost Vlade, Ministarstva rada i socijalnog staranja i Zavoda razvoju sjevernog regiona, gdje je najizraženija nezaposlenost
1125 pregleda 0 komentar(a)
Emisija "PutokaZZZ"
Emisija "PutokaZZZ"
Ažurirano: 27.02.2020. 15:56h

Jučerašnje izdanje Putokaza posvetili smo promociji Programa grantova za samozapošljavanje. Radi se o finansijskoj podršci od 3.5 miliona eura, koju su Ministartsvo rada i socijalnog staranja, odnosno Zavod za zapošljavanje Crne Gore, dobili od Evropske unije, kako bi dodatno radili na zapošljavanju osoba sa evidencije nezaposlenih.

Novi, drugi po redu, javni poziv za dodjelu grantova biće objavljen krajem marta tekuće godine.

Promicije ovog programa, i upoznavanje nezaposlenih sa mogućnostima koje im se nude, održane su u devet crnogorskih gradova: Bijelom Polju, Rožajama, Beranama, Plavu, Mojkovcu, Kolašinu, Nikšiću, Baru i Ulcinju.

Iz Zavoda ističu da se ovim programom pokazuje posvećenost Vlade, Ministarstva rada i socijalnog staranja i Zavoda razvoju sjevernog regiona, gdje je najizraženija nezaposlenost.

Predsjednici svih opština koje je posjetio “ovaj karavan Zavoda” poručuju da će lokalne samouprave aktivno učestvovati u programu i pomoći koliko je u njhovoj moći, kao i da ih ohrabruju sve aktivnosti koje realizuje Zavod za zapošljavanje Crne Gore, kako bi se što veći broj građana u njihovim opštinama zaposlio.

Pogledajte i ovo izdanje emisije “PutokaZZZ”, koju ova televizija realizuje u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore.

PutokaZZZ

Preporučujemo za Vas