Eraković: Spremne četiri sobe infektivne klinike

"Spremni smo i kadrovski i organizaciono i sa opremom. Građani Crne Gore mogu biti sigurni u sposobnost i kvalitet rada KCCG", kazao je Eraković
7989 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2020. 10:56h

Klinički centar i zdravstveni sistem Crne Gore su spremni za sve izazove, pa i za ovaj, kazao je direktor Kliničkog centra Crne Gore dr Jevto Eraković.

"Mi se svake godine prirpemamo za epidemije gripa, ovo je jedna virus koji se sličan nešto malo infektivniji, nema potrebe da se pravi panika i drama, nego apsolutno realno da pristupimo problemima", kazao je Eraković.

On je kazao i da je KCCG spreman za eventualnu importaciju virusa.

"Spremni smo i kadrovski i organizaciono i sa opremom. Građani Crne Gore mogu biti sigurni u sposobnost i kvalitet rada KCCG", kazao je Eraković.

"Pripremili smo 4 sobe infektivne klinike, naravno ukoliko bude potrebe, uzimamo još tri stepena razvoja akcionog plana, tako da bi u tom trenutku kompletna infektivna klinika bila u funkciji liječenja od koronavirusa", dodao je Eraković.

Kako je saopštio, " u slučaju zaraze u ovom trenutku u KCCG imaju dovoljno maski, odjela, gelova za dezinfekciju, a u skladu sa situacijom procijenićemo da li je potrebna dodatna nabavka".

Eraković je podsjetio da u KCCG još uvijek traje zabrana posjeta.

Bonus video: