SUĐENJE ĆE POČETI 18. MARTA

Juretić tvrdio da nikada nije uzeo mito od Nenezića

Juretić je tvrdio i da nikada nije prijetio Neneziću, već da je upravo on bio žrtva napada
7465 pregleda 17 komentar(a)
Vladan Juretić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Vladan Juretić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Suđenje građevinskim inspektorima Vladanu Juretiću i Zoranu Boškoviću za uzimanje mita od investitora Boška Nenezića počeće 18. marta. 

Kotorsko tužilaštvo ih tereti da su u julu 2018. dva puta primili mito od po pet hiljada eura od, takođe, optuženog Nenezića, a sve kako protiv njega ne bi podnijeli prijavu zbog nelegalne gradnje u Lastvi Grbaljskoj. 

Inspektori su uhapšeni nakon objavljivanja snimka u emisiji "Načisto" na Televiziji Vijesti.

Dan nakon emitovanja emisije, ostavku je podnio ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Juretić je tokom saslušanja tvrdio je da nikada nije uzeo mito od investitora iz Budve Boška Nenezića, kako se tvrdi optužnicom kotorskog tužilaštva. 

On je nakon hapšenja ostavio mogućnost da je srijetao Nenezića jer je invenstitor kupio plac blizu mjesta gdje stanuje.  

Juretić je tvrdio i da nikada nije prijetio Neneziću, već da je upravo on u maju prošle godine bio žrtva napada. 

Do incidenta je, kako tvrdi, došlo dok je sastavljao zapsnik nakon dobijene prijave građana budvanskog naselja Ivanovići da Nenezić nema dozvolu za gradnju.

"Juretić je počeo da sastavlja zapisnik na šta mu je Nenezić rekao da sačeka da dođe i njegov partner iz tog posla, da bi nakon 10-ak  minuta došao ortak Mile Kordić i odmah po izlasku iz vozila, Kordić ga je fizički napao i udario ga pesnicom u predjelu glave, nakon čega je Juretić podnio krivičnu prijavu protiv njega u Centru bezbjednosti Budva. U tom napadu mu se pridružio Nenezić kao i njegov sin", piše u obrazloženju optužnice.

Nakon tog incidenta, kaže Juretić, vidio se nekoliko puta sa kolegom Zoranom Boškovićem koji ga je savjetovao da odustane od prijave za napad, jer ga neko od Nenezića ucjenjuje nekim snimkom na kojem se i on nalazi. 

Juretić je to odbio da uradi tvrdeći da ga može snimati koliko hoće jer protiv njega ništa ne može imati. 

Desetak dana kasnije, po prijavi mještana, opet je izašao na lokaciju, gdje je Nenezić izvodio radove. 

Tada je utvrdio, kako kaže, određene nepravilnosti.

"Tada je bio sa kolegom Petrom Vučinićem i počeo da izriče mjeru zabrane nastavka radova, kada mu je Nenezić prijetio, pa je bio primoran da pozove policiju i uz njihovu asistenciju izvršio inspekcijski nadzor na licu mjesta. Odmah nakon toga ga je pozvao Bošković i rekao da ga ponovo ucjenjuje Nenezić i da je u pitanju neki snimak. Nakon toga se u medijima pojavio taj snimak, nakon čega je Juretić razriješen sa dužnosti pa sad Nenezić može da nastavi sa bespravnim izvođenjem radova", piše u obrazloženju optužnice.

Prvooptuženi građevinski inspektor Zoran Bošković tokom istrage se branio se ćutanjem, dok je Nenezić, koji se tereti za davanje mita, detaljno ispričao na koji način, kada i gdje se sreo sa građevinskim inspektorima kojima je dva puta dao po pet hiljada eura.  

Preporučujemo za Vas