TRAŽE ZAŠTITU I ODGOVORNOST

Nakon još jedne eksplozije u Podgorici, građani strahuju za svoju bezbjednost

„Bezbjednosna situacija u državi je stabilna, a incidenti koji su zabilježni prethodnih dana su izolovani slučajevi“, izjavio je direktor Uprave policije Veselin Veljović 28.01.2020.
16567 pregleda 11 komentar(a)
Sa mjesta eksplozije, Foto: Čitalac "Vijesti"
Sa mjesta eksplozije, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 05.03.2020. 19:35h

Nakon još jedne eksplozije, i to na izuzetno prometnom mjestu u Podgorici, građani strahuju za bezbjednost. 

Dok od nadležnih traže zaštitu i odgovornost, iz podgoričke policije kažu da rade sve što je u njihovoj moći, ali da ne mogu biti na svakom mjestu u svakom trenutku.

„Bezbjednosna situacija u državi je stabilna, a incidenti koji su zabilježni prethodnih dana su izolovani slučajevi“, izjavio je direktor Uprave policije Veselin Veljović 28.01.2020.

Od ove izjave šefa crnogorske policije prošlo je tek nešto više od mjesec, a od tada su se dogodila dva ubistva na Cetinju i jedno u Herceg Novom.

Krvave scene sinoć i na ulicama Podgorice. U eksploziji u Dalmatinskoj ulici stradao je tridesetogodišnji Đorđije Božović, teško je povrijeđen godinu mlađi Aleksandar Keković, a povrede je zadobila i i slučajna prolaznica. 

Težak šok doživjela je i radnica obližnjeg marketa.

Kako Telezivija Vijesti nezvanično saznaje iz Kliničkog centra Crne Gore, Keković se nalazi se na Intenzivnoj njezi i trenutno je stabilno, ali je zbog težine povreda nezahvalno davati procjene o ishodu liječenja. Žena, povrijeđena u eksploziji , koja je sinoć primljena u KC je u stabilnom stanju i liječi se u Centru za plastičnu hirurgiju.

Stanovnici Podgorice strahuju za svoju bezbjednost pogotovo ako se uzme u obzir da je riječ o izizetno prometnom mjestu. Posebno ih brine što u vrijeme kada se eksplozija dogodila ovuda često prolaze djeca.

Iz policije, pak, tvrde da sve rade da stanu na put najtežim krivičnim djelima.

“Policija je spremna i ima kapacitete da odgovori tim izazovima", rekao je načelnik podgoričke policije Milovan Pavićević.

To što u kriminalnim obračunima sve češće stradaju i građani, šef podgoričke policije ne vidi kao policijski propust .

“Da li u svakom trenutku na svakom mjestu može biti pored svakog građanina u svakoj ulici u svakom dvorištu? Mislim da ćete zaključiti sami da je to teško. Da li se sve može spriječiti na svakom pedlju teritorije, ne samo Podgorice kao glavnog grada, nego i drugim djelovima Crne Gore sigurno je to teško očekivati", istakao je Pavićević.

Preporučujemo za Vas