Evo kako je prošao oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka

Volkov za Geopolitiku objašnjava koja je razlika između dobrovoljnog služenja vojnog roka, danas u Crnoj Gori, i služenja vojske u nekadašnjoj SFRJ
4813 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2020. 11:36h

Već treći put Ministarstvo odbrane Crne Gore raspisalo je oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka u trajanju od tri mjeseca. Pravo da se prijave za ovaj poziv imali su mladići i djevojke starosti od 18 do 25 godina, koji su crnogorski državljani i državljanke, i nijesu osuđivani. Prema zvaničnim podacima ministarstva odbrane, interesovanje je iz godine u godinu sve veće i veće.

Volkov za Geopolitiku objašnjava koja je razlika između dobrovoljnog služenja vojnog roka, danas u Crnoj Gori, i služenja vojske u nekadašnjoj SFRJ.

Mladići i djevojke, tokom dobrovoljnog vojnog roka, prolaze osnovnu pješadijsku obuku, dok se vojnici po ugovoru prijavljuju za konkretna fomacijska mjesta.

Nakon obuke u okviru dobrovoljnog služenja roka, postoje dvije mogućnosti: ili ćete sve to doživjeti kao jedan izazov u životu, i po automatizmu postati rezervni sastava vojske, ili možete odlučiti da idete dalje, i postati član Vojske Crne Gore.

Bonus video: