Joković u Dnevnici: Nijesu svi političari odrasli pod staklenim zvonom

„Odrastao sam na selu i skoro da nema posla koji nijesam radio, tako da mi je bilo lako i jednostavno. U svakom slučaju lakše nego kad odem rodnoj kući da održavam imanje..." - kazao je Joković
6812 pregleda 5 komentar(a)

Nova epizoda Dnevnice snimljena je u Nikšiću krajem februara, i to baš u danima kada je u gradu prvi put ove zime pao snijeg. Jutro je počelo hladnom kišom, zatim se nastavilo susnježicom i snijegom, da bi već oko podne oblake probili i prvi sunčevi zraci. Za to vrijeme je u pogonu za skladištenje i prodaju drvene građe svoju dnevnicu zarađivao Vladimir Joković, predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore. On je jedan dan posvetio humanitarnom radu sa namjerom da zaradi i prikupi novac za pomoć jednoj samohranoj majci i njenom šestogodišnjem sinu koji žive od socijalne pomoći u iznosu od stotinak eura.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

„Kao humanom čovjeku bilo mi je zadovoljstvo učestvovati u jednoj ovakvoj emisiji. Ukupan doživljaj, od rada u firmama, preko cjelodnevnog druženja sa divnom ekipom Dnevnice, odziva ljudi koje sam zamolio da se priključe akciji i na kraju radost onih zbog kojih emisija i postoji je nezaboravno iskustvo“, kazao je Joković osvrćući se na dan snimanja Dnevnice.

Nakon prvog posla koji je djelimično bio na otvorenom, dobio je posao u igraonici za djecu gdje je radio kao animator, a zatim je sa poslužavnikom u ruci služio goste restorana nikšićkog tržnog centra. Poslednji radni zadatak bio je u destileriji i vinariji gdje je radio na pakovanju vina, održavanju i čišćenju pogona i distribuciji artikala.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

„Odrastao sam na selu i skoro da nema posla koji nijesam radio, tako da mi je bilo lako i jednostavno. U svakom slučaju lakše nego kad odem rodnoj kući da održavam imanje. Nijesu svi političari odrasli pod staklenim zvonom, već nas ima koji smo prošli težak životni put kao i većina naših građana“, istakao je Joković komentarišući poslove koje je obavljao skoro čitav dan.

On je ipak izdvojio posao konobara smatrajući da se možda najteže snašao sa leptir mašnom. Ali najdraže mu je i najljepše bilo dok je zabavljao djecu u igraonici.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

Iz produkcije Fabrika ideja multimedija ističu da je Joković vrijedan, posvećen i šarmantan čovjek koji nije bježao ni od jednog posla.

„Nije mogao odbiti djecu u igraonici kada su ga zamolili da on proba neke od zabavnih igara, iako pojedine nijesu nimalo lagane za ljude u njegovim godinama. Za kratko vrijeme uspio je da osvoji kolege sa kojima je radio i na kraju su svi imali sličan komenatar, a to je „rado bi ga imali za kolegu“. Stekli smo utisak da radi za dvojicu što god da radi. Ako je takav i u politici, onda je to dobro“, kazao je autor emisije Vladan Otašević.

Dnevnica
Emisija "Dnevnica"

Ako želite da vidite kako izgleda kada lider političke partije zavrne rukave, da saznate da li su jedna samohrana majka i njen sin bili makar malo spokojiniji nakon realizovane emisije i uručene pomoći, budite uz TV Vijesti večeras od 20 sati i gledajte novu epizodu emisije koja je od građana prepoznata kao najznačajniji crnogorski brend za doprinos opštem dobru.

Bonus video: