Iako je propisano Zakonom policajci nisu suspendovani zbog prebijanja Vukadinovića

Zašto je to tako, nisu nam odgovorili iz policije dok Vukadinović kaže i da se policajci ne pojavljuju ni na suđenju, čime se odugovlači rješavanje slučaja
2546 pregleda 2 komentar(a)
Vukadinović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Vukadinović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Iako jasno piše u zakonu, četvrorica policajaca iz Podgorice nisu suspendovani, bez obzira što je protiv njih pokrenut krivični postupak zbog sumnje da su trećeg aprila 2019. godine pretukli navijača Budućnosti Marka Vukadinovića.

Zašto je to tako, nisu nam odgovorili iz policije dok Vukadinović kaže i da se policajci ne pojavljuju ni na suđenju, čime se odugovlači rješavanje slučaja.

Ni do danas nijesu suspendovani policajci koji su trećeg aprila prošle godine u Podgorici, teško povrijedili navijača Budućnosti Marka Vukadinovića.

Zbog čega Dragan Radinović, Veselin Milošević, Goran Krstonijević i Vojin Đukić, i pored činjenice da je protiv njih pokrenut sudski postupak, nijesu suspendovani do okončanja suđenja već i dalje nose policijsku uniformu, iz Uprave policije našoj televiziji nijesu odgovorili.

Slovo zakona po ovom pitanju je čitko napisano pod tačkom 3, člana 108 Zakona o unutrašnjim poslovima i glasi: "3) ako je protiv njega pokrenut krivični postupak zbog krivičnog djela sa elementima korupcije ili krivičnog djela učinjenog na radu ili u vezi sa radom, do okončanja krivičnog postupka."

Svoje ogorčenje ne krije ni oštećeni Vukadinović koji ističe da ni do danas nije utvrđen identitet petog policajca, koji ga je tukao, jer ga, kako tvrdi, štite kolege.

"Oni valjda čekaju da počne suđenje da bi bili suspendovani ili da bi dobili bilo kakve sankcije međutim kažem vam već peti put niko se ne pojavljuje na sud to im tako prolazi, dvojica su već bila uslovno osuđena za isto krivično djelo", kazap je Marko Vukadinović televiziji Vijesti.

Slučaj je dodijeljen sudiji podgoričkog Osnovnog suda, Goranu Đukoviću, ali do sada nije bilo uslova da suđenje počne.

"Zadovoljan sam postupanjem tužioca koja je odradila tužiteljka i poslom koji je uradido moj advokat, prikupljanjem dokaza, optužnicom, međutim nijesam nikako zadovoljan kako teče suđenje, već peti put niko se ne pojavljuje na sud i sudija ne izdaje nikakv nalog za privođenje", rekao je Vukadinović.

Prema optužnici, policajci su trećeg aprila u Podgorici, sa za sada policijskim službenikom, čiji idenitet do danas nije utvrđen, teško povrijedili Vukadinovića, zlostavljali ga i prema njemu postupali na način koji vrijeđa ljudsko dostojanstvo.

Sve se, inače, desilo nakon sukoba policije i navijača Budućnosti koji se desio tog dana na utakmici protiv Sutjeske u Nikšiću.

Bonus video: