"Vlada da da subvencije poslodavcima"

Unija slobodnih sindikata: Kad se krene sa isplatom plata znaćemo ko zloupotrebljava krizu

"Država, odnosno Vlada treba da da subvencije poslodavcima, kako oni ne bi snosili ukupan teret situacije. Nijedan poslodavac ne može u ovoj situaciji da bude miran i spokojan", istakla je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Sandra Obradović iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore
5229 pregleda 3 komentar(a)
Obradović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Obradović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 17.03.2020. 09:37h

Iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore očekuju kraj marta kada će poslodavci isplatiti naknade jer će tada imati jasnu sliku o tome koji poslodavci zloupotrebljavaju Vladine preventivne mjere na zaštiti od širenja virusa COVID-19.

"Država, odnosno Vlada treba da da subvencije poslodavcima, kako oni ne bi snosili ukupan teret situacije. Nijedan poslodavac ne može u ovoj situaciji da bude miran i spokojan", istakla je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Sandra Obradović iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

Obradović se nada da će Vlada dati beneficije poslodavcima, te da će tako i zaštiti zaposlenog.

"Stavovi Unije jeste da se svi naši članovi zaštite i sebe i druge i da razumijemo zaposlene koji se nalaze u nezavidnim situacijama. Situacija je konfuzna. Ugroženi su radnici koji imaju ugovor na određeno i kojima ističe ugovor. Nadam se da će poslodavci biti savjesni", dodala je Obradović.

Ona je istakla da ogroman doprinos daju svi građani koji se pridržavaju mjera preporuka Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti.

"Zaposleni u trgovinanama, taksisiti mediji, svi oni daju nemjerljiv doprinos", zaključila je Obradović.

Preporučujemo za Vas