DANAS ĆE SE ZNATI DETALJI

Svi zakazani termini kod stomatologa su otkazani: Biće primljeni samo hitni slučajevi

Pacijenti da se jave dežurnoj službi samo u slučaju krvarenja, akutne infekcije, preloma, otoka, akutnih neizdrživih bolova
3843 pregleda 0 komentar(a)
Labović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Labović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 19.03.2020. 12:14h

Svi zakazani termini kod stomatologa su otkazani i biće primljeni samo hitni slučajevi, rekao je za "Boje jutra" oralni hirurg Milinko Labović. 

Danas će biti poznati detalji i na koji način će sve biti organizovano.

Pacijenti da se jave dežurnoj službi samo u slučaju krvarenja, akutne infekcije, preloma, otoka, akutnih neizdrživih bolova. 

"Iako znamo da je pacijent zaražen, mi moramo pružiti pomoć. Postoji zaštita", kazao je Labović.

Institut za javno zdravlje potvrdio je juče još šest slučajeva zaraze koronavirusom.

 Ukupan broj osoba oboljelih od koronavirusa u Crnoj Gori trenutno je osam.

Iz Fonda za zdravstveno osiguranje saopšteno je da će se stomatološka zaštita na primarnom nivou za vrijeme trajanja privremenih mjera sa ciljem suzbijanja širenja koronavirusa, sprovoditi samo u hitnim medicinskim stanjima.

Navodi se da će na svakoj stomatološkoj ambulanti koja ima ugovor sa Fondom biti istaknut telefonski broj na koji osiguranici mogu da pozovu stomatologa ukoliko se radi o hitnom medicinskom stanju.

Iz Fonda su kazali da će se noćne i vikend pripravnosti obavljati po već utvrđenom rasporedu stomatologa, koji se odnosi na sve opštine, u skladu sa novim mjerama.

„Molimo osiguranike da se ponašaju u skladu sa preporukama i da stomatološku pomoć potraže samo u stanju krajnje medicinske potrebe, u cilju smanjenja rizika prenošenja virusa COVID 19“, poručili su iz Fonda.

Preporučujemo za Vas