Brezovik spreman za koronavirus

"Hroničari moraju što više voditi računa. Svoju terapiju koju imaju moraju redovno i savjesno uzimati. Osim toga mogu piti i multivitaminske preparate. Moraju riješiti problem sa nikotinom"
5278 pregleda 0 komentar(a)
Brezovik, Foto: Svetlana Mandić
Brezovik, Foto: Svetlana Mandić

Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ iz Brezovika, kraj Nikšića, spremna je za prijem pacijenata sa virusom korona.

"Počeli smo sa pripremama još prije dva mjeseca. Kadrovski i tehnički smo u potpunosti opremljeni. Odvojili smo poseban put za febrilne pacijente. Imamo 24-časovno dežurstvo ljekara", istakla je direktorica bolnice dr Gordana Reljić. Ona je objasnila da je korona virus ogroman zdravstveni problem.

Apelovala je na hronične bolesnike, dijabetičare, astmatičare, kardiološke pacijente da zbog slabijeg imuniteta moraju ostati kući, sa što manje kontakata, uz obaveznu higijenu i zdravu ishranu.

"Hroničari moraju što više voditi računa. Svoju terapiju koju imaju moraju redovno i savjesno uzimati. Osim toga mogu piti i multivitaminske preparate. Moraju riješiti problem sa nikotinom", upozorila je.

Ona je istakla da je crnogorska nacija zdrava, te da se nada da do veće epidemije virusa korona neće doći.

"Maske i rukavice, djelimično štite. One se moraju mijenjati. Apelujem na građane da budu svojim kućama, da budu sabrani i smireni", poručila je dr Reljić.

Bonus video: