Popović-Samardžić: Nedostaju brisevi, ako se zaraze zdravstveni radnici, nemoćni smo

“Svaka bolnica treba da iskaže svoje stanje. Meni se žale da na popis dobiju samo jednu hirušku masku, a ona je djelotvorna dva sata"
21976 pregleda 20 komentar(a)
Milena Popović-Samardžić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Milena Popović-Samardžić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 25.03.2020. 08:53h

Gostujući u Bojama jutra, dr Milena Popović Samardžić, epidemiološkinja na Cetinju istakla je da je u tom gradu situacija stabilna, te da su do juče pratili 59 osoba.

"Nismo radili dovoljno testova, za to vjerovatno postoje neka opravdanja. Trenutno nam nedostaju brisevi. Transportnih medijuma i briseva nema mnogo. Juče smo posljednji bris iskoristili. Žale mi se kolege i iz drugih domova zdravlja da nemaju briseva. Za sada je otežana dobavka briseva", istakla je Popović-Samardžić.

Ona je istakla i da su slali apele Vladi i tražili potrebnu zaštitnu opremu za zdravstvene radnike, ali i dodala da hiruške maske nisu zaštita od koronavirusa.

“Svaka bolnica treba da iskaže svoje stanje. Meni se žale da na popis dobiju samo jednu hirušku masku, a ona je djelotvorna dva sata. Ako se zaraze zdravstveni radnici, onda postajemo nemoćni. Važno je da dajemo svoj doprnis kako zdravstveni sistem ne bi bio prebukiran", kazala je Popović-Samardžić.

Ona je rekla i da u javnosti dobijamo optimistične najave, a na terenu je situacija drugačija.

Bonus video: